Mahkum ve Mahkum Ailelerini Üzecek Haber! İnfaz Düzenlemeleri Paketten Çıkartıldı

 

12 Temmuz 2024
Mahkum ve Mahkum Ailelerini Üzecek Haber! İnfaz Düzenlemeleri Paketten Çıkartıldı

Adalet Bakanlığı tarafından hazırlanan ve uzun süredir üzerinde çalışılan 9. Yargı Paketi taslağının son hali, mahkumlar ve aileleri için büyük hayal kırıklığı yarattı. İnfaz düzenlemelerine ilişkin bazı önemli maddeler, taslaktan çıkarıldı.

Taslağın son haline göre, infaz süresini etkileyen ve mahkumların ceza sürelerini kısaltma umudu taşıyan ikinci kez mükerrir ve denetimli serbestlik düzenlemeleri, kanun taslağından tamamen çıkarıldı. Bu değişiklik, özellikle uzun süredir cezaevinde bulunan mahkumlar ve aileleri için büyük bir şok yarattı.

 

Adalet Bakanlığı yetkilileri, düzenlemelerin taslaktan çıkarılma gerekçesini "kamu güvenliği ve ceza adaletinin sağlanması" olarak açıkladı. Bakanlık yetkilileri, mevcut düzenlemelerin toplumsal huzuru sağlama ve suçla mücadelede daha etkili olacağını belirtti.

Ancak, mahkum hakları savunucuları ve aileler, bu kararın adil olmadığını ve mahkumların topluma kazandırılmasını zorlaştıracağını savunuyor. Mahkum yakınları, bu düzenlemelerin yeniden gözden geçirilmesi ve daha insani bir infaz sistemi için çağrıda bulunuyor.

 

Yeni yargı paketinin detayları ve diğer düzenlemeleri önümüzdeki günlerde Meclis gündemine gelerek tartışılacak. Bu süreçte, mahkumlar ve aileleri, seslerini duyurmak ve taleplerini iletmek için çeşitli sivil toplum kuruluşları ve hukukçularla birlikte çalışmalarını sürdürecekler.

 

 

 

 

Antalya Haberleri | Sondakikaantalya.com | Antalya Güvenilir Haber | 07 Haber Antalya Haberleri | Son Dakika Antalya | Antalya Haber | 07haber.com

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.