TBMM 'de Mesai Başladı Torba Yasa Müjdeleri Geldi

 

26 Haziran 2024
TBMM 'de Mesai Başladı Torba Yasa Müjdeleri Geldi

Kurban Bayramı tatilinin sona ermesi ile birlikte TBMM’de yoğun mesaide başladı. En çok beklenen konu ise torba yasa maddeleri. Milyonlarca kişiyi ilgilendiren birçok düzenlemeyi içeren torba yasa maddeleri ile birlikte 3600 ek gösterge düzenleme, ev hanımlarına erken emeklilik, SSK ve BAĞ-KUR prim eşitlemesi, Taşeron işçilere kadro ve sicil affı gibi konular gündeme gelecek. Peki torba yasa maddeleri ne zaman Meclisten geçecek? Yeni düzenlemeler vatandaşı nasıl etkileyecek?

TBMM, yeniden mesaiye başladı. Torba yasa maddeleri ile erken emeklilik başta olmak üzere birçok düzenleme hayata geçecek. Mecliste görüşülecek düzenlemeler milyonlarca vatandaş tarafından da yakından takip ediliyor. Özellikle 3600 ek gösterge, Taşeron işçiye kadro, Esnafa erken emeklilik, ev hanımlarına emeklilik, Bağ-kurluya prim indirimi gibi düzenlemelerin hayata geçmesi iple çekiliyor. Peki torba yasa maddeleri neler? Torba yasa TBMM’den ne zaman geçecek? İşte milyonların beklediği torba yasa maddeleri ve düzenleme tarihleri…

TORBA YASA MADDELERİ NELER, NE ZAMAN ONAYLANACAK?

TBMM’ye sunulan torba yasa maddeleri merakla takip ediliyor. Çünkü bu düzenlemeler milyonlarca vatandaşı yakından ilgilendiriyor. Torba Yasa içeriği şöyle:

 

3600 ek gösterge: Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından hazırlanan torba yasa maddeleri arasında yer alan 3600 ek gösterge düzenlemesi 30 yıllık hizmet süresini doldurmuş ve 1. Kademeye yükselmiş tüm memurları kapsayacak. Ek gösterge düzenlemesinin kabul edilmesi ile beraber memur ve memur emeklisinin maaş artışı da gerçekleşecek.

BAĞ-KUR prim indirimi: Küçük esnafa erken emeklilik düzenlemesi olarak da bilinen bağ-kur prim indirimi torba yasa maddeleri arasında en çok beklenen düzenlemelerden. Bu düzenlemenin hayata geçmesiyle birlikte SSK ve BAĞ-KUR primleri eşitlenecek, küçük esnaf 7200 prim ile erken emeklilik hakkını elde edecek.

Ev hanımlarına emeklilik: Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın söz verdiği ev hanımlarına emeklilik düzenlemesi de torba yasa maddeleri arasında bulunuyor. Bu düzenleme ile birlikte milyonlarca ev hanımı isteğe bağlı sigorta primi ödeyerek devletten prim desteği alabilecek. Böylelikle ev hanımları erken emeklilik hakkına sahip olacak.

4D’Lİ taşeron işçiye kadro: Uzun zamandan beri kadro düzenlemesi bekleyen 4d’li Taşeron işçinin yüzü de torba yasa maddeleri ile gülecek.  Çünkü düzenlemelerde taşeron işçiye kadroda var. TBMM’de oylanacak düzenlemenin kabul edilmesi ile birlikte 90 bin taşeron işçi kadroya alınacak.

TORBA YASA TBMM’DEN GEÇTİ Mİ?

TBMM Kurban Bayramı tatilinin ardından yeniden torba yasa maddelerini görüşmeye başladı. 84 maddeden oluşan torba yasa tek tek oylanıyor. Maddeler kabul edildikten sonra cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunuluyor ve resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe giriyor. Tüm maddelerin kabul edilmesinin ise Meclis tatile girene kadar tamamlanacağı tahmin ediliyor.

 

 

 

Antalya Haberleri | Sondakikaantalya.com | Antalya Güvenilir Haber | 07 Haber Antalya Haberleri | Son Dakika Antalya | Antalya Haber | 07haber.com

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.