TÜRKİYE

Nilüfer’de 29 Ekim coşkusu meydanlara taştı

Cumhuriyet’in 103’üncü yıl dönümü Nilüfer’de çelenk töreni, binlerce kişinin katıldığı yürüyüş ve Can Bonomo konseriyle kutlandı. Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, “Geleceğe duyduğumuz umuttur Cumhuriyet” sözleriyle taçlandı.

30 Ekim 2026 293 okunma 3 dk okuma
Nilüfer’de 29 Ekim coşkusu meydanlara taştı

BURSA - BHA 

Nilüfer’de Cumhuriyet Bayramı’nın 103’üncü yıl dönümü, gün boyu düzenlenen etkinliklerle coşkuyla kutlandı. Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başlayan programlar, binlerce vatandaşın katıldığı yürüyüş ve Can Bonomo konseriyle devam etti.

Kutlamalar, Nilüfer Belediyesi Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen çelenk sunma töreniyle başladı. Törene Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir ve eşi Nuray Özdemir, belediye başkan yardımcıları, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları ve meslek odalarının temsilcileri, muhtarlar ile çok sayıda vatandaş katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Başkan Şadi Özdemir, Atatürk Anıtı’na çelenk sundu.

Törende konuşan Başkan Şadi Özdemir, Cumhuriyet’in Türkiye’nin bağımsızlık iradesini geleceğe taşıyan büyük bir kazanım olduğunu belirterek, “Geleceğe duyduğumuz umuttur Cumhuriyet. Biz Nilüfer’de bu umudu daima canlı tutmaya kararlıyız. Cumhuriyetimizin değerlerini koruyacak, Atamızın emanetini yarınlara taşıyacağız. Çocuklarımızın gülümsediği bir Türkiye için çok çalışacağız” dedi.

Cumhuriyet’in özgürlük, eşitlik, adalet, bilim, emek, cesaret ve kurtuluş anlamına geldiğini vurgulayan Özdemir, Cumhuriyet’in değerlerine sonsuza kadar sahip çıkacaklarını ifade etti. Konuşmasını, “Cumhuriyet varsa gelecek var, Cumhuriyet varsa umut var. Biliyoruz ki Cumhuriyet’in en güçlü sesi bu yıl da Nilüfer’den, Bursa’nın kalbinden yükselecek” sözleriyle tamamladı.

Nilüfer’deki kutlamalar, akşam saatlerinde Fatih Sultan Mehmet (FSM) Bulvarı’nda devam etti. Acıbadem Kavşağı önünden başlayan yürüyüşe katılan binlerce vatandaş, ellerinde Türk bayraklarıyla marşlar ve şarkılar eşliğinde FSM Hastane Alanı’na kadar yürüdü.

Yürüyüşe Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir ve eşi Nuray Özdemir’in yanı sıra Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, YENİ Parti Bursa İl Başkanı Nihat Yeşiltaş, YENİ Parti PM Üyesi Canan Taşer, YENİ Parti Nilüfer İlçe Başkanı Ahmet Eren Memiç, belediye başkan yardımcıları ve meclis üyeleri de katıldı.

Yürüyüşün ardından FSM Hastane Alanı’nda düzenlenen konserde vatandaşlara seslenen Başkan Şadi Özdemir, yağışlı havaya rağmen Cumhuriyet coşkusunu paylaşan Nilüferlilere teşekkür etti. Yürüyüş sırasında ortaya çıkan birlikteliğin Cumhuriyet’in anlamını yansıttığını belirten Özdemir, farklı yaşlardan ve kesimlerden vatandaşların aynı amaçla bir araya gelmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Yürüyüş sırasında gördüğü manzarayı anlatan Özdemir, “Az önce Fatih Sultan Mehmet Bulvarı’ndan buraya kadar yine omuz omuza, kol kola yürüdük. Yürürken arkama dönüp baktım. Annesinin, babasının omzunda heyecanla bayrak sallayan çocuklarımızı, yan yana umutla yürüyen pırıl pırıl gençleri, en önde başı dik duran kadınları gördüm. Tekerlekli sandalyesiyle, bastonuyla engelleri aşarak bu yolu bizimle paylaşan yurttaşlarımızı; adımları ağır olsa da gözleri gururla parlayan büyüklerimizi, çınarlarımızı gördüm. O manzarayı görünce göğsüm kabardı. İşte bu muazzam tablo, Cumhuriyet’in ta kendisidir” diye konuştu.

Cumhuriyet’in kuruluş mücadelesine de değinen Özdemir, 29 Ekim 1923’te egemenliğin kayıtsız şartsız millete geçtiğini ve herkesin özgür birer yurttaş olduğunu söyledi. Cumhuriyet’in topluma adalet, hak, hukuk ve özgürlük kazandırdığını belirten Özdemir, kadınlara verilen eşitlik haklarının bir lütuf değil, hak olduğunu vurguladı.

Atatürk’ün “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir” sözünü hatırlatan Özdemir, “Kimsesizlerin kimsesi olan hukukun ve adaletin adıdır Cumhuriyet. Beraber yaşadığımız evin adıdır Cumhuriyet. Kimsenin şüphesi olmasın; o evin temeli çok sağlam ve o evin temeli sizlersiniz” ifadelerini kullandı.

Konuşmasında gençlere de seslenen Başkan Şadi Özdemir, Atatürk’ün Cumhuriyet’i gençlere emanet ederken onların enerjisine ve kararlılığına güvendiğini belirtti. Gençlerin araştıran, sorgulayan ve bilime inanan bireyler olarak ülkenin geleceğinde önemli rol üstleneceğini ifade eden Özdemir, konuşmasının bir bölümünde vatandaşlarla birlikte Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi’ni okudu.

Özdemir, sözlerini Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve bağımsızlık mücadelesinin kahramanlarını rahmet ve minnetle anarak, “Yaşasın Cumhuriyet, yaşasın tam bağımsız Türkiye” ifadeleriyle tamamladı.

Başkan Şadi Özdemir’in konuşmasının ardından sahneye çıkan Can Bonomo, sevilen şarkılarını Nilüferliler için seslendirdi. Alanı dolduran vatandaşlar, sanatçının şarkılarına hep bir ağızdan eşlik etti. Konserin ardından Başkan Özdemir, Can Bonomo’ya günün anısına çiçek takdim etti.

 

Kaynak: BHA

Paylaş X Facebook

Yorumlar 0

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.

Yorumlar moderasyondan sonra yayımlanır. Hakaret ve reklam içerenler onaylanmaz.

TÜRKİYE kategorisindeki diğer haberler

Sonraki haber yükleniyor…

Deneyiminizi iyileştirmek için çerez kullanıyoruz. Detaylar için Çerez Politikası.

Marka Flower Çiçekçi