DOLAR48,52
EURO56,28
GR. ALTIN6.785
BIST14.467
BITCOIN3.699.336
TÜRKİYE

İstanbul'da uygun fiyatlı kiralık konut için başvurular yarın başlıyor

İstanbul’da dar gelirli vatandaşların uygun fiyatla konut kiralamasını amaçlayan sosyal konut projesinde başvurular 14 Eylül’de başlayacak. e-Devlet üzerinden alınacak başvurular 25 Eylül’e kadar sürecek ve herhangi bir ücret talep edilmeyecek.

13 Eylül 2026 379 okunma 1 dk okuma
İstanbul'da uygun fiyatlı kiralık konut için başvurular yarın başlıyor

İSTANBUL - BHA

Projede ilk etapta 1071 konut kiraya verilecek, toplamda ise 15 bin konutun uygun fiyatlarla kiralanması planlanıyor. Başvuruda bulunacakların hane gelirinin 100 bin liranın altında olması, üzerlerine kayıtlı konut bulunmaması ve en az bir yıldır İstanbul’da ikamet etmesi gerekiyor. Ayrıca daha önce TOKİ ile konut sözleşmesi imzalamamış olma şartı aranıyor.

Hak sahiplerine konutlar 3 yıl süreyle tahsis edilecek. Aylık kiralar 10 bin liradan başlayacak ve bölgedeki rayiç bedellerin altında tutulacak. Kira artışı 12 ay sonra TÜFE oranına göre yapılacak.

İlk etapta kiraya verilecek 1071 konut; Başakşehir, Gaziosmanpaşa, Beyoğlu, Güngören, Maltepe, Tuzla, Kartal, Ataşehir, Sancaktepe, Ümraniye, Üsküdar ve Arnavutköy’de bulunacak.

Başvurular e-Devlet’teki “Konut/İş Yeri Başvuru” ekranından yapılabilecek.

Kaynak: BHA

Paylaş X Facebook

Yorumlar 0

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.

Yorumlar moderasyondan sonra yayımlanır. Hakaret ve reklam içerenler onaylanmaz.

TÜRKİYE kategorisindeki diğer haberler

Sonraki haber yükleniyor…

Deneyiminizi iyileştirmek için çerez kullanıyoruz. Detaylar için Çerez Politikası.

Marka Flower Çiçekçi