v
1 Nisan 2026, Çarşamba
15:52

Çorum’un UNESCO gastronomi hedefi masaya yatırıldı

Çorum’un UNESCO gastronomi hedefi masaya yatırıldı

Çorum’un UNESCO gastronomi hedefi için yapılan çalışmalar toplantıda değerlendirildi, yeni yol haritası belirlendi.

ÇORUM - BHA 

Çorum’un zengin mutfak kültürünü uluslararası alanda tanıtma hedefiyle yürütülen gastronomi çalışmaları, düzenlenen toplantıda kapsamlı şekilde ele alındı.

Valilikten yapılan açıklamaya göre; kentin UNESCO gastronomi yolculuğu kapsamında gerçekleştirilen toplantıya: Vali Ali Çalgan, Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk, TSO Başkanı Çetin Başaran Hıncal, Belediye Kültür Sanat ve Sosyal İşler Müdürü Eray Çetinkaya, Gastronomi alanında görev yapan Salih Karslıoğlu ve Yusuf Süleyman Bölükbaş, Gastronomi Uzmanı Adnan Şahin katıldı.

Toplantıda, bugüne kadar yürütülen çalışmalar değerlendirilirken, önümüzdeki sürece ilişkin yol haritası da belirlendi. Açıklamada, kurumlar arası iş birliğinin önemine vurgu yapılarak, bu birlikteliğin istişare odaklı toplantılarla daha da güçlendirilerek sürdürüleceği ifade edildi.

Valilik açıklamasında şu ifadelere yer verildi: “Şehrimizin gastronomi alanındaki potansiyelini uluslararası platformda daha görünür kılmak adına kararlılıkla çalışmaya devam ediyoruz.”

Benzer Haberler