v
23 Nisan 2026, Perşembe
20:44

Korkuteli Belediye Başkanı Saniye Caran, Makamını Geleceğin Başkanına Devretti

Korkuteli Belediye Başkanı Saniye Caran, Makamını Geleceğin Başkanına Devretti

 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın coşkusu, Korkuteli Belediye Başkanlığı makamında düzenlenen anlamlı devir teslim töreniyle başladı. Belediye Başkanı Saniye Caran, büyük bir gururla makam koltuğunu geleceğin teminatı olan küçük başkana emanet etti.


Bu Makamda Olmak Büyük Bir Onur”


 Başkanlık koltuğunu devralan küçük başkan, misafirleri ve öğretmenlerini selamlayarak yaptığı konuşmada duygularını şu sözlerle dile getirdi:


 "Kıymetli Belediye Başkanım, değerli öğretmenlerim ve misafirler; bugün burada, bu makamda oturuyor olmaktan büyük bir onur ve mutluluk duyuyorum. Makamını bir günlüğüne de olsa bana emanet eden Belediye Başkanımız Sayın Saniye Caran’a çok teşekkür ederim. Bizlere bu bayramı armağan eden Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü saygı, rahmet ve minnetle anıyorum. Tüm arkadaşlarımın bayramı kutlu olsun!"



Başkan Caran’dan Gelecek Vizyonu: "Korkuteli’yi Sizin Gözünüzle İnşa Ediyoruz"


 Küçük başkanın heyecanına samimiyetle ortak olan Belediye Başkanı Saniye Caran, törende yaptığı konuşmada "empati odaklı yönetim" vurgusu yaparak Başkan Caran, şu ifadeleri kullandı:


 "Bugün, Cumhuriyetimizin sarsılmaz temeli olan milli egemenliğimizin, Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından dünyanın tüm çocuklarına emanet edildiği o müstesna günün yıl dönümündeyiz. Bizler için bu koltuklar sadece birer hizmet makamı değil; asıl mesele, bu koltuklarda otururken hayata sizin masumiyetiniz ve geniş ufkunuzla bakabilmektir.


 Göreve geldiğimiz günden bu yana Korkuteli’yi yönetirken; sadece bir yetişkin gibi değil, bir çocuğun parktaki neşesi, bir gencin geleceğe dair umudu gibi düşünmeye gayret ediyoruz. Sizin pencerenizden bakıyor; parklarımızı sizin hayallerinizle tasarlıyor, sosyal projelerimizde hayatın yükünü omuzlayan her bir evladımızın yaşadığı zorlukları kendi sorumluluğumuz biliyoruz. Bizim belediyecilik anlayışımızın merkezinde 'empati' var.


 Bugün bu makamı size emanet ederken içim çok huzurlu. İnanıyorum ki sizler, devralacağınız bu bayrağı çok daha ileriye taşıyacak, yarının güçlü Türkiye’sini ve modern Korkuteli’sini inşa edeceksiniz. O gün geldiğinde, bizler de sizinle gurur duyan büyükleriniz olarak ziyaretinize gelecek ve attığınız her başarılı adımda yine yanınızda olacağız."


Küçük Başkandan İlk Talimat: Okullar Renklenecek


 Makamın yetkisini devralan küçük başkan, ilk talimatını Fikriye Ramazan Yalçın İlkokulu için verdi. Okul bahçesindeki oyun alanlarının boyanması ve çizgilerin yenilenmesini isteyen küçük başkana, Başkan Saniye Caran’dan anında destek geldi. Başkan Caran, çocukların daha neşeli bir ortamda eğitim görmesi için çalışmaların ivedilikle başlatılacağını müjdeledi.


Protokol Üyeleri Atatürk Anıtı’nda Buluştu


 Makamdaki törenin ardından program, Atatürk Anıtı’nda düzenlenen resmî törenle devam etti. Belediye Başkanı Saniye Caran ve ilçe protokol üyelerinin katılımıyla gerçekleştirilen törende; Ata’nın huzuruna çelenk sunuldu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın gür bir sesle okunmasıyla devam eden törende, Korkuteli halkı tam bir birlik ve beraberlik içinde bayram coşkusuna ortak oldu.