v
6 Kasım 2025, Perşembe
14:49

Gayrimenkulde 2,6 milyon satışla ocak-ekim dönemi rekoru kırıldı

Gayrimenkulde 2,6 milyon satışla ocak-ekim dönemi rekoru kırıldı

Türkiye genelinde bu yılın ocak-ekim döneminde yapılan gayrimenkul satışları, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 9,7 artarak 2 milyon 600 bin 942’ye ulaştı. Böylece tüm zamanların en yüksek ocak-ekim satış rekoru kırıldı.

ANKARA-BHA

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü verilerine göre, konut, arsa, tarla, iş yeri ve ticari taşınmazları kapsayan satışlar yıl boyunca istikrarlı bir artış gösterdi. En yüksek aylık satış ise 310 bin 457 işlemle ekim ayında gerçekleşti. Ancak ekim satışları, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 1,8 düşüş kaydetti.

Tapu dairelerinde yılın 10 ayında toplam 16 milyon 676 bin 177 işlem yapıldı. Bu işlemlerin 2,6 milyonunu satışlar oluştururken, 1,1 milyonun üzerinde ipotek, 403 bin intikal, 142 bine yakın düzeltme ve 56 bin kamulaştırma işlemi gerçekleştirildi.

Tapu işlemlerinden elde edilen harç geliri de geçen yıla göre yüzde 76,2 artış göstererek 122 milyar 781 milyon liraya ulaştı. Bu tutarın 117,4 milyar lirası satış işlemlerinden elde edildi.

Benzer Haberler