Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Teşrifleriyle 109. Dönem Kaymakamlık Kursu Kura Töreni Düzenlendi
TÜRKİYE, 15 Ekim 2024 00:35
Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleri ve İçişleri Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya’nın katılımı ile 109. Dönem Kaymakamlık Kursu Kura Töreni düzenlendi.
Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde düzenlenen 109. Dönem Kaymakamlık Kursu Kura Töreni’ne Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve İçişleri Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya ile birlikte Bursa Milletvekili ve AK Parti Genel Başkan Vekili Efkan Ala, AK Parti Antalya Milletvekilleri Kemal Çelik ve Atay Uslu, AK Parti Bitlis Milletvekili Turan Bedirhanoğlu, Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı Hakkı Susmaz, Anayasa Mahkemesi Üyeleri Muhterem İnce ve Recai Akyel, Eski İçişleri Bakanları Sebahattin Öztürk, Osman Güneş, Muzaffer Ecemiş, Beytullah Mehmet Gazioğlu ve Muammer Güler, Eski Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, İçişleri Bakan Yardımcıları Münir Karaloğlu, Mehmet Aktaş, Bülent Turan ve Mehmet Sağlam, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Ali Çardakcı, Emniyet Genel Müdürü Mahmut Demirtaş, Sahil Güvenlik Komutanı Koramiral Ahmet Kendir, Ankara Valisi Vasip Şahin ve Ankara protokolü üyeleri ile İçişleri Bakanlığı bürokratları katıldı.
Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve İçişleri Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya birer konuşma gerçekleştirdi.
“922 İlçemizin Tamamı Bizim Nazarımızda Değerlidir”
Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, konuşmasında 109’uncu kaymakam adaylarının mezuniyet gururunu paylaşmaktan büyük memnuniyet duyduğunu ifade etti.
Kaymakam adaylarına hitaben konuşmasını sürdüren Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, “Görüyorum ki, her biriniz, Türkiye’ye ve aziz milletimize hizmet etmek üzere yola revan olmanın heyecanını yaşıyorsunuz. Birazdan kura töreninizi gerçekleştireceğiz. Böylece 14’ü kadın toplam 97 genç kaymakam adayımızın görev yerlerini belirleyeceğiz. Şunu öncelikle söylemek isterim; ülkemizdeki 81 vilayetimize bağlı 922 ilçemizin tamamı bizim nazarımızda değerlidir, önemlidir, birinci sınıf hizmeti almaya layıktır. Görev yapacağınız ilçelerimiz arasında asla uzak-yakın, küçük-büyük, gelişmiş veya geri kalmış ayrımına gitmemenizi hassaten rica ediyorum. Ayrıca hangi kökene, meşrebe, kimliğe, inanca, görüşe mensup olursa olsun milletimizin her bir ferdi, devletimizin eşit vatandaşıdır.” dedi.
Asırlardır kimliğine bakmadan zalimlerin karşısında, mazlumların yanında durmuş hamiyetperver bir millete mensup olduklarını ifade eden Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, “Ülkemize sığınan biçarelere kardeşlik görevimizi ifa etmek de vazifemizdir. Düşene vurmak, ezilene zulmetmek, mağdurların feryadına kulak tıkamak Türk milletine ve Türkiye Cumhuriyeti Devletine asla yakışmaz. Şahsımı temsilen ilçelerimizde görev yapan siz kaymakamlarımızdan, bu noktada özellikle hassasiyet ve özveri bekliyorum.” ifadelerini kullandı.
“Milletin Adamı Olunmadan Hakiki Manada Devlet Adamı Olunmaz”
Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti:
“Devletimiz, unvanınıza uygun vasıflarla mücehhez olmanız için her türlü gayreti göstermiştir. Yurt dışı stajıyla birlikte toplam 42 ay süren yoğun, kapsamlı ve çok boyutlu bir eğitim programını bugün alnınızın akıyla tamamladınız. Bu zaman zarfında tecrübe paylaşımından çalışma ziyaretlerine, mevzuat bilgisinden inceleme gezilerine, iletişimden protokol kurallarına varıncaya kadar görevinizi icra ederken ihtiyaç duyacağınız her konuda en üst düzeyde eğitim aldınız. Çünkü vatandaşa layıkıyla hizmet etmek, onların dertlerine derman olmak, şehirlerimizin kalkınmasına destek vermek, bir mülki idare amiri için büyük bir misyondur, manevi mesuliyeti fevkalade ağır bir görevdir. Devleti, millet için hizmet üreten bir sisteme kavuşturmanın yolu, milletin derdiyle dertlenmekten, bu milletin gönlüne girmekten geçer. Koltuğa oturmak, resmi plakalı araçlara binmek bir yöneticiyi, bir mülki idare amirini, saygıdeğer bir devlet adamı yapmaz. Milletin adamı olunmadan, milletin gönlüne girilmeden, milletin takdirini, teveccühünü, duasını kazanmadan hakiki manada devlet adamı olunmaz. İlçelerinde Cumhurbaşkanını ve devleti temsil eden kaymakamlarımız, devletimizin milletimize uzanan eli, duyan kulağı, gören gözüdür. Her bir vatandaşımızın derdiyle dertlenmek en büyük sorumluluğunuzdur. Bu bakımdan ilçe sınırları içindeki her türlü işten, çalışmadan, hizmetten, eksikten, sorundan ve elbette başarıdan sorumlu olan kaymakamlarımız, görevlerini ne kadar etkin icra ederse, devletimiz de o derece güçlü olur. Sizlerden bu misyonun hakkını vermenizi, görev yapacağınız her yerde millete hizmet için samimiyetle koşturmanızı istiyorum. Her birinize görev bölgelerinizde ve meslek hayatınız boyunca Mevla’dan üstün başarılar diliyorum.”
Derik Kaymakamı Muhammed Fatih Safitürk’le birlikte ülkeye ve millete hizmet yolunda toprağa düşen tüm idarecileri ve tüm şehitleri rahmetle anan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, “Buradaki her bir genç kardeşimin de gerektiğinde vatanı, milleti, devleti, bayrağı ve bağımsızlığımızın timsali olan ezanı uğruna aynı fedakarlıkta bulunacak iradeye ve adanmışlığa sahip olduğunu görüyorum. İnşallah her biriniz meslek büyüklerinizin açtığı yolda sabırla ilerleyecek, adınızı görev yaptığınız her yerde milletimizin kalbine yazdıracaksınız. Bundan en küçük bir şüphe duymuyor; bizleri mahcup etmeyeceğinize, ailelerinize ve sizleri yetiştiren hocalarınıza mahcup olmayacağınıza tüm kalbimle inanıyorum.” diye konuştu.
“Medeniyetimiz Bir Merhamet Medeniyetidir”
“Millet olarak tarih boyunca nice büyük devletler kurduk.” diyen Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, “Asya bozkırlarından Afrika’nın kızgın çöllerine Akdeniz’in bir ucundan Hint Okyanusuna kadar milyonlarca kilometrekarelik alanı atlarımızın nal sesleriyle inlettik. Sınırları bir dönem Afrika’dan Avrupa’nın ve Asya’nın ücra köşelerine uzanan devletlerimizde, himayemiz altında yaşayan farklı inançlardan milyonlarca insanı barış, huzur ve esenlik içinde yönettik. Tarihte kurduğumuz devletlerin iki taşıyıcı sütunu oldu. Bunlardan ilki mülkün temeli olan adalet; diğeri de merhametti. Aynı durum bugün de geçerlidir. Türkiye bir hukuk devletidir, medeniyetimiz de bir merhamet medeniyetidir.” şeklinde konuştu.
Devletin yücelmesinin adalet ile ilişki olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, “Merhametle muamele ettiğimiz ölçüde insanımızla devletimiz arasındaki bağı sağlamlaştırırız.” dedi. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Devlet ile millet arasındaki mesafe açılırsa, o zaman da kamu olarak yaptığımız hizmetlerin hiçbir anlamı olmaz. Biz, her iki tecrübeyi de yakın tarihinde yaşamış bir ülkeyiz. Bakınız devlet ile millet arasında duvarlar ören, devlet ile milleti farklı konumlara yerleştiren elitist zihniyetin, ülkemize çok büyük zararları oldu. Milli iradenin askıya alındığı dönemlerde devlet vatandaşlarının bir kısmını tehdit kaynağı olarak gördü. Dış görünüşüyle, kılık kıyafetiyle, kadınların başörtüsü, erkeklerin saçı ve sakalıyla uğraştı. İrticacı, takunyalı, tarikatçı, cemaatçi, laik-antilaik, ilerici-gerici diyerek insanımızı birbirine düşürülmeye çalışıldı. Sırf inancını özgürce yaşamak istediği için, sırf anasının dilini konuştuğu için milyonlarca vatandaşımız ötekileştirildi, ötelendi, maalesef, haksızlığa ve hukuksuzluğa maruz bırakıldı. Bunun bedelini ise demokrasimiz ödedi, devletimiz ve milletimiz ödedi.”
Antalya Haberleri | Sondakikaantalya.com | Antalya Güvenilir Haber | 07 Haber Antalya Haberleri | Son Dakika Antalya | Antalya Haber | 07haber.com
TÜRKİYE, 15 Ekim 2024 00:35
Yorumlar (0)

İBRAHİM AYDEMİR " TAHSİN BAYRAMOĞLU ERZURUM’A ADANMIŞ BİR ÖMÜRDÜ"

Ordu Royal 52 Hotel’de Düzenlenen “Karadeniz’in Değerleri” Ödül Töreni Sahiplerini Buldu

Melih Güner, “Gazze İçin Sadece Dua Etmeyeceğiz, Gerekirse Canımızı Vereceğiz!”

Gençlik Politikalarının Mimarı Hüseyin Celep, Türkiye Genelinde Mesleki Eğitim Seferberliği Başlatıyor

Fırat Seydaoğlu Genel Hizmetler Kategorisinde Zirvede

Trafik Birimlerince Son 2 Haftada Yapılan Denetimler

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Kapsamında Son 1 Haftada Yapılan Çalışmalar

Alanya’ da Fuhuş Operasyonunda 3 şahıs TUTUKLANDI

Down Sendromlu İnzile Polis Oldu, Heyecanı Herkesi Mutlu Etti

“İnsan Ticareti ve Göçmen Kaçakçılığı” Suçundan Kırmızı Bültenle Aranan Suç Örgütü Elebaşı "Assad Ali Gomaa Khodır" İstanbul'da Yakalandı

Ordu AFAD Ekiplerince Minik Öğrencilere Çök-Kapan-Tutun Tatbikatı ve Afetlerde Yapılması Gerekenler Hakkında Bilgi Verilerek Afet Bilinci Aşılandı

Aydın’daki Fuarda Jandarma Standına Vatandaşlardan Yoğun İlgi

Ankara’da ‘Türk Polis Tarihi Sergisi’ Düzenlendi

Jandarma, Üniversite ve Meslek Tanıtım Fuarı’nda Öğrencilerle Bir Araya Geldi

23 İlde DEAŞ Terör Örgütüne Yönelik Dev Operasyon

Terme’de “Tekbir Cuması” Çağrısı Karşılık Buldu: Onlarca Kişi Gazze İçin Meydanda Tekbir Getirdi

“Bir Çocuk Bir Oyuncak” Kampanyasıyla Hataylı Çocukların Yüzü Gülecek

Selin'in adı Çorum'da yeni bir okulda yaşatılıyor

Selin'in adı Çorum'da yeni bir okulda yaşatılıyor

Antalya Esnaf Camiasına Yönelik İtibar Suikastlarına Cevabımızdır

Ekrem İmamoğlu'ndan Silivri'de Tarihi Savunma: “Evlatlarımı Bırakın, Benim İçim Acıyor İçim!”

GÜLAY ÖZDEN: AZİMLE BAŞLAYAN YOLCULUK, GOBU CAFE İLE TAÇLANDI!

İmamoğlu’nun Akın Gürlek Davası 16 Haziran’a Ertelendi

TRT Haber, Endonezya Cumhurbaşkanının Atatürk Övgüsüne Yer Vermedi

Çin'den ABD'ye misilleme: ABD mallarına ek tarifeleri yüzde 125'e çıkarıyor

CHP'li Coşar: “Manavgat’ın Suyu ve Doğası Rant Uğruna Kirletilemez”

Antalya’da Galata’ya yolculuk

ORHAN BERİDZE’NİN “YÜZYILINSEVDASI” ANILARIM ADLI KİTABININ TANITIMI YAPILDI

EFENDİ EMLAK - EFENDİ ÖZDEMİR: AZMİN VE GÜVENİN ÖYKÜSÜ

AKP Genel Merkez Binası Önünde Polis İntiharı

Muratpaşa'daki Turistik Tesislerde Yangın Güvenliği Alarmı: 191 Tesiste Eksiklik Tespit Edildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, DEM Parti Heyetini Kabul Etti: Görüşme Sonrası İlk Açıklamalar Geldi

Berkay Gezgin Tahliye Edildi

İyi Parti Terme İlçe Başkanlığı’nda Şakir Şahin Dönemi Başladı

İMAMOĞLU’NDAN SOYKAN VE AĞIREL’E DESTEK: “GERÇEKLERDEN NE KADAR KAÇABİLİRSİNİZ Kİ?”

MANAVGAT’TA BEYİN DAMAR HASTALIKLARI SEMİNERİ

Kepez’den sınav haftasında öğrencilere sıcak çorba

Gazeteci Mehmet Çiçek’ten Polis Haftası Kutlaması: “180 Yıldır Milletin Huzur Bekçisi”

Senai Ergünöz “Vatan için canla başla görev yapan kahramanlarımızı minnetle anıyorum”
