BAŞKAN ALİ BAHAR: SİGORTA SEKTÖRÜ RİSKLERİ PAYLAŞIYOR
GÜNDEM, 02 Mart 2024 06:30Başkan Bahar, sigortacılık sektörünün girişimcinin, iş insanının ve vatandaşın üzerindeki riskleri paylaşan bir ortak haline dönüştüğünü söyledi.

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) ve Sigorta İstihsalcileri İhtisas Derneği (SİİD) iş birliği ile gerçekleştirdiğimiz “İş Dünyası Sigorta Buluşması ve Sigortadan Fazlası” paneli, sektör temsilcilerinin yoğun katılımıyla ATSO ev sahipliğinde yapıldı. TOBB Sigortacılık Sektör Meclisi Başkanı Nevzat Yavuz, Türkiye Sigorta Birliği Başkan Yardımcısı Ahmet Yaşar, SİİD Başkanı Ayhan Kılavuz ve sigortacılık meslek komitesi üyelerinin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda; ticaret, sanayi, tarım ve sağlık sektörlerini yakından ilgilendiren, 2024 yılı sigorta yenilemeleri başta olmak üzere sigortacılık alanındaki gelişmeler, talep ve önerileri konuşuldu. ATSO Başkanı Ali Bahar, Panel öncesinde sigortacılık sektörüne ilişkin görüşlerini, sektördeki gelişmeleri ulusal bir kanala değerlendirerek, talep ve önerilerini ifade etti.
SİGORTACILIK SEKTÖRÜ DEVREYE GİRİYOR
Toplantının açılışında, ekonominin gelişmesine ve büyümesine paralel olarak, sigortacılık sektörünün de büyüdüğünü belirten Başkan Ali Bahar, “Rekabetin her geçen gün arttığı ve ülke sınırlarını aştığı bir ortamda, ticari faaliyetleri sürdürmek, hem zorlaşmakta hem de daha riskli hale gelmektedir. Tüm bu riskleri tek başına yüklenmek, mümkün değildir. Sigortacılık sektörü de, işte tam burada devreye girmektedir. Girişimcinin, iş insanının ve vatandaşın üzerindeki riskleri paylaşan, bir ortak haline gelmektedir. Sigortacılık sektörü kâra değil, riske ortak olmaktadır” dedi.
RUHSAT MÜCADELESİ
Sektörde mükerrer sorunlar olduğunu dile getiren Başkan Bahar, “Trafik sigortalarında, kaskolarda acentelerimizin yaşadığı sorunlar ortada. Özellikle trafik sigortalarında, yıllardır devam eden arz sorunu, acentelerimizin vakit kaybetmesine, para kaybetmesine, diğer ürünlere olan ilgiyi kaybetmesine neden oluyor. Sigorta acenteleri Sigortacılık Kanunu kapsamında, Ticaret ve Sanayi Odaları tarafından zaten denetleniyor. İş yeri açarken ayrıca belediyeler tarafından da denetlenmesi mükerrerlik oluşturmaktadır. Acentelerin tıpkı muhasebeciler gibi, tıpkı avukatlar gibi, iş yeri açma ruhsatından muaf olmasının gerekliliği, sektör temsilcilerimiz tarafından bize sık sık dile getiriliyor” şeklinde konuştu.
OLUMLU SONUÇLAR ELDE ETTİK
DASK poliçelerinde sektörün yaşadığı problemi çözüme ulaştırdıklarını kaydeden Başkan Bahar, “Sektörde güzel gelişmelerde oluyor. Birçok kez komitelerimizden gelen ve bizimde yüksek sesle söylediğimiz DASK poliçelerinde metrekare sorunu vardı. Sonunda sesimiz karşılık buldu. Yaklaşık 1 hafta önce DASK poliçelerinde metrekare hesaplarından doğan eksik hasar ödemelerinin önüne geçildi. Sistemde artık adresin metrekare bilgileri otomatik olarak geliyor, böylece hasar bedelleri tam da metrekareye göre belirlenmeye başlandı” dedi. Konuşmaların ardından ticaret ve sanayi sektörü ilişkileri, finansa erişimde alternatif çözümler ve kentsel dönüşüm ve sigorta konulu paneller gerçekleştirildi.
GÜNDEM, 02 Mart 2024 06:30
Yorumlar (0)

Senai Ergünöz “Vatan için canla başla görev yapan kahramanlarımızı minnetle anıyorum”

Antalya Döşemealtı'ndaki Hizmet Eksiklikleri Yeniden Refah Adayı Mesut Hekimoğlu'nun Gündeminde

KENAN ATEŞ KİMDİR?

Kepez’in fizik tedavi hizmetlerine yoğun ilgi

Kepez’den Ceza İnfaz Kurumunda Kütüphane Haftası Etkinliği

Kepez Meclisi’nden Edip Akbayram ve Volkan Konak’a vefa

Kepez‘in Kariyer ve İstihdam Günleri başladı

Ailenin Korunması Ve Güçlendirilmesi İl Eylem Planı Çalıştayı Gerçekleştirildi

Valimiz Sayın Hulusi Şahin'in 10 Nisan Polis Günü Mesajı

19-27 Mart Tarihleri Arasında 519 Düzensiz Göçmen Yakalandı

BAŞKAN İSMAİL ÇAĞLAR'DAN TEPKİ: "SARI SAYFA’YA KİM DUR DİYECEK?"

ANAHTAR PARTİ İL BAŞKANINDAN “İKLİM KANUNU TASARISI”NA TEPKİ: "YERLİ ÜRETİCİYİ ZAYIFLATAN, KAMU YARARINDAN UZAK BİR METİN"

"MAZBATA ALDIKTAN SONRA İLK İŞ OLARAK EMEKÇİ KIYIMINA BAŞLADILAR "

Minik Azad İçin Yardım Çağrısı: Para Değil, Aşı Bekliyoruz

Polis Haftasında 180 Fidan Toprakla Buluştu

7 Milyon 150 Bin Adet Uyuşturucu Hap, 2 Ton 680 Kg Uyuşturucu Hap Yapımında Kullanılan Kimyasal Madde ve 10 Kg Ham Madde Ele Geçirildi

Adan Asar’dan TBMM’de Ziyaret

Şükriye Ertekin: Sağlık Sektöründen Emlak Dünyasına Uzanan Başarı Hikayesi

İstanbul Şişli'de Öldürülen Hamile Kadın Kader Küçükcoşkun ve Gültekin Gezer'in Cinayet Şüphelileri Yakalandı

Narkotik Suçlarla Mücadelede Antalya'da Operasyonlar Gerçekleştirildi

Termeliler "MEHMETÇİK GAZZE'YE " KAHROLSUN ISRAİL" dedi

İYİ Parti'deki Gerginlik Tavan Yaptı: Erten Kayan İstifa Etti

DAVUTOĞLU’NDAN ÖZEL’E ZİYARET... ÖZGÜR ÖZEL: “BANA CEZA GELİRSE BAHÇELİ’YE RÜCU ETTİRİRİM”

İMAMOĞLU CEZAEVİNDEN SESLENDİ: “ÇOCUKLAR ‘SAVCI OLACAĞIM, SENİ KURTARACAĞIM’ DİYOR”

ABB BAŞKANI MUHİTTİN BÖCEK TÜRKİYE-ALMANYA KARDEŞ ŞEHİRLER ZİRVESİ’NDE

FORUM MURATPAŞA’DA GÜNDEM TARIM

ABDURRAHMAN DİNLER, ANTALYA’DA İÇ MEKAN TASARIMINA YÖN VERİYOR RESTORE İNŞAAT, LÜKS YAŞAM ALANLARININ MİMARI OLARAK DİKKAT ÇEKİYOR

Ekrem İmamoğlu’nun Avukatlarından Tutukluluğa İtiraz: "İddialar Değil, İftira"

Kayıp Genç Kız Bulundu: Nazar Eslemnaz T.'den Sevindiren Haber

BAŞKAN KOTAN’DAN BİRİNCİ YILA ÖZEL PAYLAŞIM

İSA ARIKAN: SOFRALARA EMEK, LEZZETE RUH KATAN BİR HAYAT HİKÂYESİ

Kepez’de Teknoloji Seferberliği

Halk Ekmek Fabrikası çalışanlarına iş sağlığı ve güvenliği eğitimi

Akseki’de alabalık tesisi kurulacak

Karayazı Belediyesi'nden Ramazan Bayramı Ziyaretleri

Aretias TV’de Gazeteciler Buluşmaya Devam Ediyor

Saadet Partisi Gündeme Getirdi , Yetkililer Harekete Geçti: Tarihi Mezarlıkta Temizlik Başladı

Sürpriz Karar! CHP Genel Başkan Adayı Ümit Uysal Yarıştan Çekildi

Merhum Mustafa Kayhan’ın Ailesi "Acımıza Ortak Olan Herkese Müteşekkiriz "
