YAŞLILIK ÇALIŞMALARINDA ÖZGÜN PROJELER
GÜNDEM, 07 Kasım 2022 02:41Antalya’da Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, uluslararası katılımlı ‘İnsan Hakları Kentleri Projesi’ mezunlar ağı toplantısında, Yaşlı Evleri ve Yaşlı Meclisi çalışmalarının Muratpaşa’nın özgün çalışmaları olduğunu söyledi.

TÜİK 2021 verilerine göre, Antalya’nın 2 milyon 619 bin 832 kişilik nüfusunun 241 bin 809’unu yani yüzde 9.2’sini 65 yaş ve üzeri kıdemli kent sakinlerinden oluşuyor. 521 bin 183 kişilik nüfusuyla Muratpaşa’da ise bu oran yüzde 10.4’e çıkıyor.
54 bin 209 65 yaş ve üzeri kıdemli kent sakinlerinin yaşadığı Muratpaşa’da, belediyenin yaşlılık alanındaki çalışmaları 1 Ekim 2014 Dünya Yaşlılar Günü'nde başladı. Falez 2 Parkta ilk Yaşlı Evi açıldı. Bunu sırasıyla Fener, Soğuksu, Kızılsaray ve Konuksever mahallelerinde açılan yenileri izledi. Muratpaşa Belediyesi, yaşlılık alanındaki çalışmalarıyla 2019’da Raoul Wallenberg Enstitüsü ve Lund Üniversitesi ortaklığındaki ‘İnsan Hakları Kentleri Projesi’ne pilot belediye seçildi. Muratpaşa, aynı yıl 60 yaş ve üzeri kent sakinlerinin üyesi olduğu Yaşlı Meclisi’ni kurdu.
MURATPAŞA EV SAHİPLİĞİNDE
Muratpaşa Belediyesi, pilot belediye olarak kabul edildiği projenin mezunlar ağı toplantısına ev sahipliği yaptı. Hafta sonu gerçekleştirilen toplantıya İstanbul, İzmir Gaziantep Büyükşehir Belediyeleriyle birlikte İzmir’den Bornova, Buca, Çiğli, İstanbul’dan Sultanbeyli, Ankara’dan Altındağ, Çankaya belediyeleri ve İTÜ, Bilkent, Hacettepe üniversitelerinden akademisyenler katıldı.
ÖZGÜN PROJELER
Toplantının atölye çalışmasına katılan Başkan Uysal, Yaşlı Meclisi ve Yaşlı Evi projelerinin belediyenin özgün çalışmaları olduğunu söyledi. Yaşlı Evlerinin bugün üye sayısının 6 bine ulaştığını aktaran Başkan Uysal, “Burada 12 kişi bir araya geldiğinde istediği kursu, eğitimi alabiliyor. Aynı zamanda Yaşlı Meclisi aracılığıyla, yaşça kıdemli komşularımızın kent yönetimine katılımını sağlıyoruz” dedi.
FİKİR LABORATUVARI
Muratpaşa Belediyesi’nde gerçekleştirilen toplantısın ardından katılımcılar, kapsayıcı ve sürdürülebilir hizmetler için kentin tüm paydaşlarını bir araya getirmeyi hedefleyen Antalya cityLAB’ın Fener Mahallesi’nde Muratpaşa Belediyesi’nce oluşturulan yeni yerinde incelemede bulundu. 2017’de kurulan Antalya cityLAB’ın paydaşları arasında Senex: Yaşlanma Çalışmaları Derneği, Muratpaşa Belediyesi, Akdeniz Üniversitesi ve Raoul Wallenberg Enstitüsü yer alıyor.
GÜNDEM, 07 Kasım 2022 02:41
Yorumlar (0)

TROPİKAL PARK PROJESİ ÖDÜL ALDI

CHP İlçe Başkanı Fatih Bucan’a Teşekkür – SAM Fuarcılık’tan Anlamlı

Karadeniz’in Sesi: Hayatını Müziğe Adamış Bir Sanatçı – Fatih Ustasu

Prof. Dr. Canan Yılmaz: Evlilikte Güvenle Yapılan Tapu Devri Bağış Değildir

Hani’nin Efsane Başkanı İbrahim Lale Dualarla Anıldı

Gazze’de Felaket Derinleşiyor Son 48 Saatte 92 Şehit, 219 Yaralı

Engelsiz Aslanlar Zirvede!

Mersin’de 21 Nisan’da Güzellik, Stil ve Başarının Buluştuğu Ödül Gecesi Düzenlenecek

Gazeteci İmran Ünal Kimdir?

Miniklere Büyük Ders: “Birlikte Daha Güçlüyüz” Raflarda!

Genel af olmadan DEM, Türkiye Partisi olabilir mi?

Kürtçe ezgilerle kültür köprüsü kuran müzik grubu: Nas'ın hikâyesi, amacı ve yarına mirası

“Gönül Dağı Nefesi” Yaza Merhaba Konseri İçin Geri Sayım Başladı

Figen Kaya’nın Sunumuyla Mustafa Ortaç’a Saygı Gecesi

KALSİAD’dan İş Dünyasına Net Mesaj: Gösteri Değil, Üretim Zamanı

GERİDE DUA ORDUSU BIRAKTILAR BİR ZAMANLAR DİYARBEKİR BEYEFENDİLERİ

ATO’daki Ödül Töreninde Sabiha Karaosman Fark Yarattı

İZENERJİ’de Yetki Krizi: Toplu Sözleşme Görüşmeleri Masada Kaldı

Cengiz Kurtoğlu, ARKON’un Eğitim Projesi İçin Bursa’da Sahne Alacak

Tarım ve Orman Bakanı Ordu’ya geliyor

Girişimcilikte 15 Yıllık Başarı Hikayesi: İbrahim İpek ve İpekyolu Grup

Ahmet Büyükgümüş Diyarbakır’a Geliyor

DİSK, KESK, TMMOB ve TTB'den 1 Mayıs Kararı: Kadıköy Meydanı'nda Kutlanacak

Ziraat Türkiye Kupası Finali İçin Yeni Stadyum Arayışı!

ROK’tan İki Gazeteciye Suç Duyurusu: “Evleri Basılsın, Dijital Cihazlarına El Konulsun”

CHP Lideri Özgür Özel'den Danıştay Ziyareti: "İmamoğlu'nun Diploması Gündeme Gelmedi"

Sevgi Demir Coşkun, iddiaları reddederken, “Polatlı halkı gerçeği biliyor” dedi

Cemal Peker’den Uluslararası Başarı

Türk Dünyası'nda dağılma tehlikesi: Uzmanlar endişeli

METROTÜRK TV’DEN MUHTEŞEM AÇILIŞ

Kocagöz’den 23 Nisan’da çocuklara en güzel hediye: Nutuk

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nden 23 Nisan’a özel coşku dolu program

“Bu Nasıl Kardeşlik, Bu Nasıl Türklük?”

SASAD’DAN GAZİANTEP’DE UNUTULMAZ SANAT GECESİ

OF ÇAYKARA DERNEĞİ 50. YILINDA GÖRKEMLİ BİR GECEYE İMZA ATTI

MSB'den Yunanistan'ın Deniz Planlamasına Eleştiri

6 gündür kayıp olan 7 yaşındaki Cumali Timi'nin cansız bedeni bulundu

34 Yıl Kesinleşmiş Hapis Cezası ile Aranan Şahıs Konyaaltı İlçesinde Kovalamaca Sonucu Yakalandı

Dini İnaç ve Duyguların Kullanılması Suretiyle Dolandırıcılık Yapan 3 Şüpheli Tutuklandı
