
Antalya Büyükşehir Belediyesi, arıcılığı geliştirmek ve üreticilerin bilgilendirilmesi amacıyla teknik eğitim düzenledi. Zeytinpark’ta gerçekleşen arı yetiştiriciliği eğitimine katılan vatandaşlara sertifika verildi.
Antalya Büyükşehir Belediyesi, yerli arı üreticilerini desteklemek ve isteklileri arıcılığa teşvik etmek amacıyla “Arıcılık Eğitimi” vermeyi sürdürüyor. Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından üreticilere yönelik eğitimler kapsamında arıcılığın geliştirilmesi ve üreticilerin bilgilendirilmesi amacıyla teknik eğitim düzenledi.
TEMEL ARICILIK EĞİTİMİ
Zeytinpark’ta düzenlenen eğitimde arıcılık faaliyetlerinin daha bilinçli şekilde yapılmasına imkan sağlayacak teknik bilgiler aktarıldı. Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı Ar-Ge Şube Müdürlüğünde görevli Veteriner Hekim Ela Kuzu tarafından verilen eğitimde arı yetiştiriciliği, arı üretim teknikleri, arıların nasıl bal yaptığı, arı hastalıkları ve arı ürünleri konularında önemli bilgiler verildi. Arı ve kovan bakımının da anlatıldığı eğitim sonunda kursiyerlere sertifika verildi.
ARICILIK VE ÜRÜNLERİNİ ÖĞRENDİLER
Arı yetiştiriciliğe meraklı olduğunu ve amatör olarak başladığını söyleyen Hatice Ereklioba “Küçük bir arı kovanım var ama yeterli bilgim olmadığı için faaliyete geçiremedim. Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği teknik eğitimin çok faydası olacak. Çok faydalı bilgiler anlattılar. Benim için verimli bir eğitim oldu” diye konuştu. Eğitime katılanlardan Nurten Ağaçbiçer, Büyükşehir Belediyesi’nin daha önce düzenlediği Aromatik Bitki Yetiştiriciliği kursuna da katıldığı söyleyerek, “Aromatik bitki konusunda kendimi yetiştirmek istiyorum ama arıcılığın aromatik bitki yetiştiriciliğinde çok önemli yeri olduğunu öğrenmiştim. O yüzden arıcılık eğitimine katıldım. Arılar bu tür bitkileri çok seviyormuş. Bugün çok önemli bilgiler edindim” dedi. Amatör olarak arıcılık yaptığını söyleyen Bahattin Türkmen de eğitimin çok faydalı geçtiğini, arıyı, arıcılığı ve arı ürünlerini öğrendiklerini söyleyerek, “Bugünkü eğitim sayesinde yeni bilgiler edindim ve eksiklerimi giderdim. Öğrendiklerimi de hemen uygulayacağım” diye konuştu.
GÜNDEM, 02 Kasım 2022 09:34
Yorumlar (0)

TROPİKAL PARK PROJESİ ÖDÜL ALDI

CHP İlçe Başkanı Fatih Bucan’a Teşekkür – SAM Fuarcılık’tan Anlamlı

Karadeniz’in Sesi: Hayatını Müziğe Adamış Bir Sanatçı – Fatih Ustasu

Prof. Dr. Canan Yılmaz: Evlilikte Güvenle Yapılan Tapu Devri Bağış Değildir

Hani’nin Efsane Başkanı İbrahim Lale Dualarla Anıldı

Gazze’de Felaket Derinleşiyor Son 48 Saatte 92 Şehit, 219 Yaralı

Engelsiz Aslanlar Zirvede!

Mersin’de 21 Nisan’da Güzellik, Stil ve Başarının Buluştuğu Ödül Gecesi Düzenlenecek

Gazeteci İmran Ünal Kimdir?

Miniklere Büyük Ders: “Birlikte Daha Güçlüyüz” Raflarda!

Genel af olmadan DEM, Türkiye Partisi olabilir mi?

Kürtçe ezgilerle kültür köprüsü kuran müzik grubu: Nas'ın hikâyesi, amacı ve yarına mirası

“Gönül Dağı Nefesi” Yaza Merhaba Konseri İçin Geri Sayım Başladı

Figen Kaya’nın Sunumuyla Mustafa Ortaç’a Saygı Gecesi

KALSİAD’dan İş Dünyasına Net Mesaj: Gösteri Değil, Üretim Zamanı

GERİDE DUA ORDUSU BIRAKTILAR BİR ZAMANLAR DİYARBEKİR BEYEFENDİLERİ

ATO’daki Ödül Töreninde Sabiha Karaosman Fark Yarattı

İZENERJİ’de Yetki Krizi: Toplu Sözleşme Görüşmeleri Masada Kaldı

Cengiz Kurtoğlu, ARKON’un Eğitim Projesi İçin Bursa’da Sahne Alacak

Tarım ve Orman Bakanı Ordu’ya geliyor

Girişimcilikte 15 Yıllık Başarı Hikayesi: İbrahim İpek ve İpekyolu Grup

Ahmet Büyükgümüş Diyarbakır’a Geliyor

DİSK, KESK, TMMOB ve TTB'den 1 Mayıs Kararı: Kadıköy Meydanı'nda Kutlanacak

Ziraat Türkiye Kupası Finali İçin Yeni Stadyum Arayışı!

ROK’tan İki Gazeteciye Suç Duyurusu: “Evleri Basılsın, Dijital Cihazlarına El Konulsun”

CHP Lideri Özgür Özel'den Danıştay Ziyareti: "İmamoğlu'nun Diploması Gündeme Gelmedi"

Sevgi Demir Coşkun, iddiaları reddederken, “Polatlı halkı gerçeği biliyor” dedi

Cemal Peker’den Uluslararası Başarı

Türk Dünyası'nda dağılma tehlikesi: Uzmanlar endişeli

METROTÜRK TV’DEN MUHTEŞEM AÇILIŞ

Kocagöz’den 23 Nisan’da çocuklara en güzel hediye: Nutuk

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nden 23 Nisan’a özel coşku dolu program

“Bu Nasıl Kardeşlik, Bu Nasıl Türklük?”

SASAD’DAN GAZİANTEP’DE UNUTULMAZ SANAT GECESİ

OF ÇAYKARA DERNEĞİ 50. YILINDA GÖRKEMLİ BİR GECEYE İMZA ATTI

MSB'den Yunanistan'ın Deniz Planlamasına Eleştiri

6 gündür kayıp olan 7 yaşındaki Cumali Timi'nin cansız bedeni bulundu

34 Yıl Kesinleşmiş Hapis Cezası ile Aranan Şahıs Konyaaltı İlçesinde Kovalamaca Sonucu Yakalandı

Dini İnaç ve Duyguların Kullanılması Suretiyle Dolandırıcılık Yapan 3 Şüpheli Tutuklandı
