CHP ANTALYA İL GENÇLİK KOLLARI BASIN AÇIKLAMASI
SİYASET, 13 Haziran 2022 06:24
Bugün; burada bir kez daha, acı bir olayın ardında buluştuk. Turizm Rehberliği Bölümü öğrencisi Muhammet Kaya kardeşimiz 10 Haziran günü Akdeniz Üniversitesi Kampüsü içerisinde bulunan Elmalılı Hamdi Yazır KYK Yurdu’nda 05.00 sularında 7. kattan atlayarak intihar ettiği açıklandı. Son bir ay içinde bu KYK Yurdunda 3 öğrenci arkadaşımızın intihar ettiği açıklandı. Daha düne kadar üniversite yönetimi ve ilgili sorumlular tarafından hiç soruşturma açılmadığı gibi, bir açıklama dahi yapılmadı. Üstüne üstlük yurt yöneticileri tarafından öğrencilere bu olaylar hakkında konuşmamaları ve kimseye bilgi vermemeleri hakkında da baskı yapıldığını biliyoruz.
Her ne kadar baskı yapıyor olsanız da, o yurtlarda kalanlar bizim sıra arkadaşlarımız, kardeşlerimiz. Ve o yurtta yaşanan her şeyden haberimiz var. Bilgimiz var. Şimdi birazdan buradan soracağımız sorulara Antalya Gençliği olarak yanıt bekliyoruz. Bu soruların muhatapları bilsinler ki; bu sorular hepimizin ortak noktası olup kanayan yaramız olmuşlardır. Ve gençliğin uyarısıdır!
Hamdi Yazır KYK Yurdu’nda Yaşanılanlara dair Antalya Gençliği merak etmektedir;
Bu yurtta son bir ayda, 3 öğrencinin tüm şüpheli durumlara rağmen intihar ettiği söylenirken, Üniversite Rektörlüğü düne kadar neden bir açıklama yapmamış ya da soruşturma açmamıştır?
Yurt sorumlularının, öğrencilere bu olaylar hakkında konuşmamaları ve kimseye bilgi vermemelerini söylemiş midir ? Baskı yapmış mıdır ? Bu baskının amacı nedir ? Baskı talimatı Üniversite yönetiminden mi gelmiştir?
Üniversite yönetimi, kendi öğrencilerinin yanında durmamasını, etkin bir soruşturma yapmamasını hangi gerekçelerle açıklamaktadır?
Bu soruların cevabı tüm kamuoyundan öte Antalya Gençliğinin bağrında yanan kordur!
Bu yurtta gerçekleşen hırsızlık olayları sonrasında öğrenci arkadaşlarımızın taleplerine ve isteklerine rağmen ne için kamera güvenlik sistemi kurulmamaktadır?
Kamera Güvenlik Sisteminin kurulmayarak ısrarla ne gizlenmek istenmektedir!
Türkiye Cumhuriyeti’nin yurdunda, öğrenci arkadaşlarımızın sağlıksız yemek, güvensiz ve niteliksiz barınma koşullarıyla karşı karşıya bırakılması kabul edilemez.
İlgili sorumlular bu koşulların düzeltilmesi noktasında adım atmak için neyi beklemektedir?
Öğrenci arkadaşlarımızdan edindiğimiz bilgiler ışığında; Yurt personellerin bir kısmının belli tarikatlara aidiyeti olduğunu gözlemlemekteyiz.
Ve yine bu personellerin öğrenci kardeşlerimizi, Kendi aidiyet içinde bulunduğu odaklara kazandırmak için çeşitli zorlamalar ve baskılar yaptığından da haberimiz var.
FETÖ vari yapılanmaları ve bu yapılanmaların öğrenci arkadaşlarımıza dönük baskılarına sessiz kalanları tarihe not düşüyoruz. Unutulmamalıdır ki zulmü yapana sesiz kalanda, zulmü yapan kadar suçludur!
Ve son sözümüz gençliği boyun eğdiremezsiniz.
Ne olursa olsun memleketimize ve yaşamımıza dair umutlarımız tükenmeyecek.
Ve yine biz değiştireceğiz. Kaybettiğimiz her arkadaşımızı yüreğimizde taşıyarak, herkes için yaşanılabilir yarınları biz kuracağız.
Hatırlayalım! Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk Cumhuriyet’i Türk Gençliğine emanet etti!
Emanet ettiği gençliği; işsizliğe, geleceksizliğe, ne olduğu belirsiz oluşumların insafına bırakanlar; Cumhuriyet’e de kast etmektedir!
Kimse kaygı duymasın, çekinmesin, korkmasın!
Biz varız! Atatürk’ün gençleri var! Hiçbir öğrenci arkadaşımız kendini yalnız hissetmesin! Bizim dayanışacak omzumuzda, paylaşacak yemeğimizde var.
Darda olan tüm öğrenci arkadaşlarıma sesleniyorum. Bize ulaşın. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatıyla tüm yerel yönetimlerimiz sizin yanınızdadır!
Hiçbir öğrenci kardeşimizin baskılar, zulümler karşısında yok olmasına izin vermeyeceğiz!
Özkan YILMAZ
CHP Gençlik Kolları Antalya İl Başkanı
SİYASET, 13 Haziran 2022 06:24
Yorumlar (0)

Senai Ergünöz “Vatan için canla başla görev yapan kahramanlarımızı minnetle anıyorum”

Antalya Döşemealtı'ndaki Hizmet Eksiklikleri Yeniden Refah Adayı Mesut Hekimoğlu'nun Gündeminde

KENAN ATEŞ KİMDİR?

Kepez’in fizik tedavi hizmetlerine yoğun ilgi

Kepez’den Ceza İnfaz Kurumunda Kütüphane Haftası Etkinliği

Kepez Meclisi’nden Edip Akbayram ve Volkan Konak’a vefa

Kepez‘in Kariyer ve İstihdam Günleri başladı

Ailenin Korunması Ve Güçlendirilmesi İl Eylem Planı Çalıştayı Gerçekleştirildi

Valimiz Sayın Hulusi Şahin'in 10 Nisan Polis Günü Mesajı

19-27 Mart Tarihleri Arasında 519 Düzensiz Göçmen Yakalandı

BAŞKAN İSMAİL ÇAĞLAR'DAN TEPKİ: "SARI SAYFA’YA KİM DUR DİYECEK?"

ANAHTAR PARTİ İL BAŞKANINDAN “İKLİM KANUNU TASARISI”NA TEPKİ: "YERLİ ÜRETİCİYİ ZAYIFLATAN, KAMU YARARINDAN UZAK BİR METİN"

"MAZBATA ALDIKTAN SONRA İLK İŞ OLARAK EMEKÇİ KIYIMINA BAŞLADILAR "

Minik Azad İçin Yardım Çağrısı: Para Değil, Aşı Bekliyoruz

Polis Haftasında 180 Fidan Toprakla Buluştu

7 Milyon 150 Bin Adet Uyuşturucu Hap, 2 Ton 680 Kg Uyuşturucu Hap Yapımında Kullanılan Kimyasal Madde ve 10 Kg Ham Madde Ele Geçirildi

Adan Asar’dan TBMM’de Ziyaret

Şükriye Ertekin: Sağlık Sektöründen Emlak Dünyasına Uzanan Başarı Hikayesi

İstanbul Şişli'de Öldürülen Hamile Kadın Kader Küçükcoşkun ve Gültekin Gezer'in Cinayet Şüphelileri Yakalandı

Narkotik Suçlarla Mücadelede Antalya'da Operasyonlar Gerçekleştirildi

Termeliler "MEHMETÇİK GAZZE'YE " KAHROLSUN ISRAİL" dedi

İYİ Parti'deki Gerginlik Tavan Yaptı: Erten Kayan İstifa Etti

DAVUTOĞLU’NDAN ÖZEL’E ZİYARET... ÖZGÜR ÖZEL: “BANA CEZA GELİRSE BAHÇELİ’YE RÜCU ETTİRİRİM”

İMAMOĞLU CEZAEVİNDEN SESLENDİ: “ÇOCUKLAR ‘SAVCI OLACAĞIM, SENİ KURTARACAĞIM’ DİYOR”

ABB BAŞKANI MUHİTTİN BÖCEK TÜRKİYE-ALMANYA KARDEŞ ŞEHİRLER ZİRVESİ’NDE

FORUM MURATPAŞA’DA GÜNDEM TARIM

ABDURRAHMAN DİNLER, ANTALYA’DA İÇ MEKAN TASARIMINA YÖN VERİYOR RESTORE İNŞAAT, LÜKS YAŞAM ALANLARININ MİMARI OLARAK DİKKAT ÇEKİYOR

Ekrem İmamoğlu’nun Avukatlarından Tutukluluğa İtiraz: "İddialar Değil, İftira"

Kayıp Genç Kız Bulundu: Nazar Eslemnaz T.'den Sevindiren Haber

BAŞKAN KOTAN’DAN BİRİNCİ YILA ÖZEL PAYLAŞIM

İSA ARIKAN: SOFRALARA EMEK, LEZZETE RUH KATAN BİR HAYAT HİKÂYESİ

Kepez’de Teknoloji Seferberliği

Halk Ekmek Fabrikası çalışanlarına iş sağlığı ve güvenliği eğitimi

Akseki’de alabalık tesisi kurulacak

Karayazı Belediyesi'nden Ramazan Bayramı Ziyaretleri

Aretias TV’de Gazeteciler Buluşmaya Devam Ediyor

Saadet Partisi Gündeme Getirdi , Yetkililer Harekete Geçti: Tarihi Mezarlıkta Temizlik Başladı

Sürpriz Karar! CHP Genel Başkan Adayı Ümit Uysal Yarıştan Çekildi

Merhum Mustafa Kayhan’ın Ailesi "Acımıza Ortak Olan Herkese Müteşekkiriz "
