BÜYÜKŞEHİR ÖĞRENME GÜÇLÜĞÜ ÇEKEN ÇOCUKLAR İÇİN DİSLEKSİ BİRİMİ KURDU
GÜNDEM, 07 Mart 2022 08:14Antalya Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek Özel Büyükşehir Özel Eğitim Okulu ve Rehabilitasyon Merkezi’nde Disleksi birimini hayata geçirdi. Birimde, öğrenme güçlüğü çeken çocuklara özel dersler veriliyor.

Büyükşehir Belediyesi, vatandaşa dokunan hizmetlerine her geçen gün bir yenisini daha ekliyor. Döşemealtı İlçesi’nde yer alan Türkiye’nin en büyük ve en donanımlı rehabilitasyon merkezi Özel Büyükşehir Özel Eğitim Okulu ve Rehabilitasyon Merkezi’nde velilerin talebi üzerine disleksi birimi kuruldu. Okuma ve öğrenme güçlüğü çeken özel çocuklara birimde uzman eğitmenler tarafından özel eğitimler veriliyor. Özgüven kazanan çocukların kendilerini ifade edebilmeleri hedefleniyor.
KURUMDAN ÇOK MEMNUNUM
Özel Büyükşehir Özel Eğitim Okulu ve Rehabilitasyon Merkezi’nde torununun eğitim aldığını ve çok memnun olduğunu ifade eden Nuran Baş (67), “Torunum buraya geldiğinde konuşamıyor ve yürüyemiyordu. Allah’a şükür şu anda konuşabiliyor ve yürüyor. Kurumda temizlikçisinden, şoförüne, öğretmeninden, memuruna hepsinden çok memnunuz. Servis geliyor kapıdan alıyor eve geri bırakıyor. Öğretmenlerimizden ayrıca memnunuz. Gece yarısı bile olsa telefonlarımıza cevap verip yardımcı oluyorlar ”dedi.
DİSLEKSİ ÖZGÜVENİ ETKİLİYOR
Öğrenme güçlüğü olarak bilinen disleksi rahatsızlığı ile ilgili bilgi veren özel eğitim öğretmeni Muhammet Yalıncak, “Okul çağında öğrenciler, okuyamadıkları zaman akranları tarafından dışlanabiliyor. Bunun sonucu çocuklar psikolojik olarak etkileniyorlar. Çocuklarda içe kapanma, öz güven eksiklikleri, okumaya karşı ön yargı oluşmaya başlıyor. Burada çocuklarımızın sıkıntı duydukları konuları aşmalarını, kendilerini ifade edebilmelerini sağlayacak eğitimler veriyoruz” diye konuştu.
ALANINDA UZMAN KADRO
Özel Gereksinimli Bireyleri Destekleme Derneği Başkanı ve aynı zamanda Özel Büyükşehir Özel Eğitim Okulu Kurulunun kurucu temsilcisi Mustafa Kılınç, 2021 yılında ailelerin talepleriyle disleksi birimini kurduklarını ifade etti. Kılınç, “Merkezimizde 28 özel eğitim öğretmenimiz var. 4 öğretmenimiz sadece özel öğrenme güçlüğü birimi ile ilgileniyor” dedi.
TALEPLER ÜZERİNE KURULDU
Ülkemizde öğrenme güçlüğünün önemli bir sıkıntı olduğunu ifade eden Kılınç, “Birimimize gelen öğrencilerin eğitimlerin ardından akademik anlamda başarı sağladıklarını gördük. Ailelerden çok güzel geri dönüşler alıyoruz. Bunu birime gelen öğrencilerin zaman içindeki değişimlerinden de gözlemleyebiliyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanımız Muhittin Böcek, her konuda destek veriyor ve arkamızda duruyor. Bu anlamda ihtiyaca göre farklı birimleri de ilerleyen dönemde açmayı düşünüyoruz” dedi.
GÜNDEM, 07 Mart 2022 08:14
Yorumlar (0)

TROPİKAL PARK PROJESİ ÖDÜL ALDI

CHP İlçe Başkanı Fatih Bucan’a Teşekkür – SAM Fuarcılık’tan Anlamlı

Karadeniz’in Sesi: Hayatını Müziğe Adamış Bir Sanatçı – Fatih Ustasu

Prof. Dr. Canan Yılmaz: Evlilikte Güvenle Yapılan Tapu Devri Bağış Değildir

Hani’nin Efsane Başkanı İbrahim Lale Dualarla Anıldı

Gazze’de Felaket Derinleşiyor Son 48 Saatte 92 Şehit, 219 Yaralı

Engelsiz Aslanlar Zirvede!

Mersin’de 21 Nisan’da Güzellik, Stil ve Başarının Buluştuğu Ödül Gecesi Düzenlenecek

Gazeteci İmran Ünal Kimdir?

Miniklere Büyük Ders: “Birlikte Daha Güçlüyüz” Raflarda!

Genel af olmadan DEM, Türkiye Partisi olabilir mi?

Kürtçe ezgilerle kültür köprüsü kuran müzik grubu: Nas'ın hikâyesi, amacı ve yarına mirası

“Gönül Dağı Nefesi” Yaza Merhaba Konseri İçin Geri Sayım Başladı

Figen Kaya’nın Sunumuyla Mustafa Ortaç’a Saygı Gecesi

KALSİAD’dan İş Dünyasına Net Mesaj: Gösteri Değil, Üretim Zamanı

GERİDE DUA ORDUSU BIRAKTILAR BİR ZAMANLAR DİYARBEKİR BEYEFENDİLERİ

ATO’daki Ödül Töreninde Sabiha Karaosman Fark Yarattı

İZENERJİ’de Yetki Krizi: Toplu Sözleşme Görüşmeleri Masada Kaldı

Cengiz Kurtoğlu, ARKON’un Eğitim Projesi İçin Bursa’da Sahne Alacak

Tarım ve Orman Bakanı Ordu’ya geliyor

Girişimcilikte 15 Yıllık Başarı Hikayesi: İbrahim İpek ve İpekyolu Grup

Ahmet Büyükgümüş Diyarbakır’a Geliyor

DİSK, KESK, TMMOB ve TTB'den 1 Mayıs Kararı: Kadıköy Meydanı'nda Kutlanacak

Ziraat Türkiye Kupası Finali İçin Yeni Stadyum Arayışı!

ROK’tan İki Gazeteciye Suç Duyurusu: “Evleri Basılsın, Dijital Cihazlarına El Konulsun”

CHP Lideri Özgür Özel'den Danıştay Ziyareti: "İmamoğlu'nun Diploması Gündeme Gelmedi"

Sevgi Demir Coşkun, iddiaları reddederken, “Polatlı halkı gerçeği biliyor” dedi

Cemal Peker’den Uluslararası Başarı

Türk Dünyası'nda dağılma tehlikesi: Uzmanlar endişeli

METROTÜRK TV’DEN MUHTEŞEM AÇILIŞ

Kocagöz’den 23 Nisan’da çocuklara en güzel hediye: Nutuk

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nden 23 Nisan’a özel coşku dolu program

“Bu Nasıl Kardeşlik, Bu Nasıl Türklük?”

SASAD’DAN GAZİANTEP’DE UNUTULMAZ SANAT GECESİ

OF ÇAYKARA DERNEĞİ 50. YILINDA GÖRKEMLİ BİR GECEYE İMZA ATTI

MSB'den Yunanistan'ın Deniz Planlamasına Eleştiri

6 gündür kayıp olan 7 yaşındaki Cumali Timi'nin cansız bedeni bulundu

34 Yıl Kesinleşmiş Hapis Cezası ile Aranan Şahıs Konyaaltı İlçesinde Kovalamaca Sonucu Yakalandı

Dini İnaç ve Duyguların Kullanılması Suretiyle Dolandırıcılık Yapan 3 Şüpheli Tutuklandı
