Atık malzeme festivalin simgesi 'Venüs Heykeli'ne dönüştü
GÜNDEM, 01 Ekim 2021 01:29Manavgat yangının ardından Büyükşehir Belediyesi tarafından ormanlık alandan toplanan atık malzemeler, Rus sanatçı Güzel Amirova'nın elinde Altın Portakal Film Festivali'nin simgesi heykeline dönüştü. Yeniden Doğuş' isimli heykel festival süresinde Atatürk Kültür Merkezi (AKM) önünde sergilenecek.

Manavgat yangının ardından Büyükşehir Belediyesi tarafından ormanlık alandan toplanan atık malzemeler, Rus sanatçı Güzel Amirova’nın elinde Altın Portakal Film Festivali’nin simgesi heykeline dönüştü. Yeniden Doğuş’ isimli heykel festival süresinde Atatürk Kültür Merkezi (AKM) önünde sergilenecek.
Manavgat İlçesinde 28 Temmuz günü çıkan ve 220 saat sonra kontrol altına alınabilen Türkiye’nin en büyük orman yangını ardından ormanın içinde birçok plastik, cam ve ahşap atık ortaya çıkmıştı. Büyükşehir ekipleri tarafından toplanan bu atık malzemeler, Rus sanatçı Güzel Amirova, tarafından bu yıl ‘Gelecek Umutla Yeşerecek’ sloganıyla düzenlenen 58. Altın Portakal Film Festivali’nin sembolü Venüs Heykeli’ne dönüştürüldü. ‘Yeniden Doğuş’ ismi verilen heykel festival süresinde Atatürk Kültür Merkezi (AKM) önünde sergilenecek. Daha öncede sahillerden toplanan atıkları heykellere dönüştüren Rus sanatçı Güzel Amirova kendisine teslim edilen atıklardan Venüs Heykeli yaptı. Heykelin baş kısmında, plastik şişelerden yapılan ve yeniden doğuşu simgeleyen dallarında yeşermiş yaprak figürleri yer alıyor.
ORMAN YANGINLARINA DİKKAT ÇEKİYORUZ
Heykelin büyük beğeni kazandığını belirten Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Lokman Atasoy, “Altın Portakal Film Festivali’nin bu yılki sloganı ‘Gelecek Umutla Yeşerecek’ oldu. Antalya Büyükşehir Belediyesi olarak başta Manavgat ve ülkemizin farklı yerlerinde yaşanan yangınlara dikkat çekmek ve oraların tekrar doğaya kazandırılması adına hassasiyetin gösterilmesi için böyle bir sloganı tercih ettik. Güzel Amirova da bizim Altın Portakal Heykeli’ne bu sloganı esas alarak yeni bir boyut kazandırdı. Bizler Manavgat orman yangınından sonra ormanlık alanlardan topladığımız plastik, tekstil, ağaç atıklarını kendisine teslim ettik. Kendisi de ‘Yeniden Doğuş’ isimli bir Venüs Heykeli’ni ortaya çıkardı” dedi.
BU HEYKEL; GERİ DÖNÜŞÜM DEĞİL İLERİ DÖNÜŞÜMDÜR
Festival sonrasında heykelin kalıcı olarak sergileneceğini söyleyen Atasoy, “Çalışma, yanan yerlerdeki yeniden uyanışı, umudu, geleceği temsil etmesi öte yandan atık olarak gördüğümüz malzemelerin aslında nasıl sanat eserine dönüştüğünün ortaya çıkarılması anlamında önemlidir. Bu bir geri dönüşüm değil ileri dönüşümdür. 58 Venüs Heykeli kentimizin farklı noktalarına yerleştirildi. Bu 59’uncusu olacak ve film gösterimlerinin yapılacağı alanda sergilenecek” diye konuştu.
ORMANLARI KİRLETMEYELİM
Ormandan toplanarak heykele dönüştürülen atıkların normal atıklar olmadığını söyleyen Güzel Amirova da şunları söyledi: “Büyükşehir Belediyesi ormandaki temizlikte toplanan plastik atıkları getirdi. Atık ürünlerden bu heykeli yaptım. Bu yaz çıkan yangınlarda biz çok üzüldük. Sanatçı olarak ne yapabilirim diye düşündüm. İyi bir fırsat oldu. Ormanlara hiçbir şey atmamak lazım. Bu atıklar geri dönüşebilen atıklardır. Ormanları bunlarla kirletmeyelim” dedi.
GÜNDEM, 01 Ekim 2021 01:29
Yorumlar (0)

Engelsiz Aslanlar Zirvede!

Mersin’de 21 Nisan’da Güzellik, Stil ve Başarının Buluştuğu Ödül Gecesi Düzenlenecek

Gazeteci İmran Ünal Kimdir?

Miniklere Büyük Ders: “Birlikte Daha Güçlüyüz” Raflarda!

Genel af olmadan DEM, Türkiye Partisi olabilir mi?

Kürtçe ezgilerle kültür köprüsü kuran müzik grubu: Nas'ın hikâyesi, amacı ve yarına mirası

SKY HABER TV GENEL SEKRETERLİĞİNDEN BASIN AÇIKLAMASI

“Gönül Dağı Nefesi” Yaza Merhaba Konseri İçin Geri Sayım Başladı

Figen Kaya’nın Sunumuyla Mustafa Ortaç’a Saygı Gecesi

KALSİAD’dan İş Dünyasına Net Mesaj: Gösteri Değil, Üretim Zamanı

GERİDE DUA ORDUSU BIRAKTILAR BİR ZAMANLAR DİYARBEKİR BEYEFENDİLERİ

ATO’daki Ödül Töreninde Sabiha Karaosman Fark Yarattı

İZENERJİ’de Yetki Krizi: Toplu Sözleşme Görüşmeleri Masada Kaldı

Cengiz Kurtoğlu, ARKON’un Eğitim Projesi İçin Bursa’da Sahne Alacak

Tarım ve Orman Bakanı Ordu’ya geliyor

Girişimcilikte 15 Yıllık Başarı Hikayesi: İbrahim İpek ve İpekyolu Grup

Ahmet Büyükgümüş Diyarbakır’a Geliyor

DİSK, KESK, TMMOB ve TTB'den 1 Mayıs Kararı: Kadıköy Meydanı'nda Kutlanacak

Ziraat Türkiye Kupası Finali İçin Yeni Stadyum Arayışı!

ROK’tan İki Gazeteciye Suç Duyurusu: “Evleri Basılsın, Dijital Cihazlarına El Konulsun”

CHP Lideri Özgür Özel'den Danıştay Ziyareti: "İmamoğlu'nun Diploması Gündeme Gelmedi"

Sevgi Demir Coşkun, iddiaları reddederken, “Polatlı halkı gerçeği biliyor” dedi

Cemal Peker’den Uluslararası Başarı

Türk Dünyası'nda dağılma tehlikesi: Uzmanlar endişeli

METROTÜRK TV’DEN MUHTEŞEM AÇILIŞ

Kocagöz’den 23 Nisan’da çocuklara en güzel hediye: Nutuk

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nden 23 Nisan’a özel coşku dolu program

“Bu Nasıl Kardeşlik, Bu Nasıl Türklük?”

SASAD’DAN GAZİANTEP’DE UNUTULMAZ SANAT GECESİ

OF ÇAYKARA DERNEĞİ 50. YILINDA GÖRKEMLİ BİR GECEYE İMZA ATTI

MSB'den Yunanistan'ın Deniz Planlamasına Eleştiri

6 gündür kayıp olan 7 yaşındaki Cumali Timi'nin cansız bedeni bulundu

34 Yıl Kesinleşmiş Hapis Cezası ile Aranan Şahıs Konyaaltı İlçesinde Kovalamaca Sonucu Yakalandı

Dini İnaç ve Duyguların Kullanılması Suretiyle Dolandırıcılık Yapan 3 Şüpheli Tutuklandı

Tekirdağ’da Çocuklara Teorik ve Uygulamalı Trafik Eğitimi Verildi

“NARKOKAPAN-ANKARA” Operasyonu Kapsamında 525 Torbacı Gözaltına Alındı

17 İlde DEAŞ Terör Örgütüne Yönelik Operasyon Düzenlendi

10 İl Merkezli "Siber Suç ve Suçlulara" Yönelik Operasyon Düzenlendi

Sakiler'den muhteşem konser
