''85 milyonun hakkı var bu araçta. Bugün olsa yine yaparım”
GÜNDEM, 06 Ağustos 2021 02:47Antalya’nın Manavgat ilçesinde orman yangınına müdahale ederken alevler içerisinde kalan ve telsiz konuşmalarında aracı terk etmesi gerektiğinin bildirilmesine karşın, son dakikaya kadar aracını terk etmeyeceğini bildiren arazöz operatörü Özgür Şimşek (42), yaşadıklarını anlattı. 14 yıldır mesleğini severek yaptığını dile getiren Şimşek, “Bu araç benim çocuğum, arkadaşım, dostum gibi. 85 milyonun hakkı var bu araçta. Bugün olsa yine yaparım” dedi.

Manavgat’taki 28 Temmuz günü çıkan orman yangınının 10’uncu gününde söndürme çalışmaları kısmi noktalarda devam ediyor. Yangına müdahale eden bir arazöz ise geçtiğimiz gün alevlerin arasında kaldı. Komuta merkezinden telsizle arazöz operatörü Özgür Şimşek’e, aracı terk etmesi gerektiği ve havadan söndürme yapılacağı bildirildi. Şimşek, buna karşın aracını ve arkadaşlarını terk etmeyeceği yanıtını vererek aracını terk etmedi. Havadan müdahale sonucu Şimşek, arkadaşları ve S30 numaralı arazöz aracı, alevlerden zarar görmezken, cesur arazöz operatörünün bu davranışı sosyal medyada herkesin takdirini kazandı.
“85 milyonun hakkı var”
Antalya’daki Duacı Yangın Merkezi’nde görevli Özgür Şimşek, yangının ilk çıktığı günden bu yana sahada çalıştıklarını, o gün ise yangın başlangıcına müdahale ederken bit kütük yuvarlandığını ve aracıyla kendisini yangının içerisinde bulduğunu söyledi. Şimşek, o anları şu sözlerle anlatmaya devam etti: “Yollar da kapalıydı ve ateşin içerisinde kaldık. Hava gücünden destek istedim. Aracı bırakın diye anons geçtiler. Ateş bize sirayet etmeye başladı. Arabanın etrafındaki yanıcı maddeleri çekmeye başladık. Hava gücü gelene kadar en azından arabayı kurtarmak istedik. Bu araba 85 milyonun kişinin vergisi, yetim hakkıyla alınan bir araç. Ben bırakamadım. 14 yıldır bu işi severek yapıyorum. Bu araç benim çocuğum, arkadaşım, dostum gibi. S30 ile Özgür Şimşek bir bütündür. İş arkadaşlarımı da bırakamazdım. Biz hepimiz omuz omuza mücadele veriyoruz.”
“Bu da bizim savaşımız, bizim kalemiz ve bizim cephemiz”
Bugün başına tekrar böyle bir olay gelse, yine aynı şeyi yapacağını ifade eden Şimşek, “Biz de bir söz vardır. ‘Biz bitti demeden hiçbir şey bitmez. Mücadelemizi veririz, sonunda baktık olmuyor, savaşta her şey mubah deriz. Sonuçta bu da bir savaş. Bu da bizim savaşımız, kalemiz, cephemiz. Ormanlarımızı, orada yaşayan köylerimizin emniyetimizi sağlamak bizim görevimiz” diye konuştu.
“Eşim ve çocuklarım televizyondan izleyince haberi oldu”
Şimşek, eşi ve çocuklarının olayı televizyondan 1 gün sonrası öğrendiğini de sözlerine ekleyerek, “Morali bozulmasın diye eşime bahsetmemiştim. Sosyal medyaya düşüp bu kadar büyüyeceğini hiç düşünmemiştim. İstirahate çekildiğimde sabah eşimin telefondaki hıçkırık sesiyle uyandım. Televizyondan görmüş. O evde ben işyerinde olunca tepki de gösterdi. Evde herkes ağlıyordu. ’Ağlamayın dik durun, bugün olmazsa yarın olabilir. Olmayacak diye bir kaide yok’ dedim” şeklinde konuştu.
“Birbirimize bağlılığımız var”
Şimşek’in mesai arkadaşı Zülküf Murat Koçan da (39), telsiz anonsu sırasında aracın etrafındaki pürleri temizlediğini ve aracı kurtarmak için çaba harcadıklarını anlattı. Hava desteği sayesinde aracı ve canlarını kurtardıklarını belirten Koçan, “Bir ekip çalışmamız var. Birbirimize bağlılığımız var. Araba tutuştuktan sonra zaten bir şey yapamazsınız” dedi
GÜNDEM, 06 Ağustos 2021 02:47
Yorumlar (1)
KKTC Uluslararası Taxıcıler Bırlıgı olarak Tebrik
Kıbrıs Yörük Türkmen kültür Der olarak Tebrik ederiz07 Ağustos 2021 02:47
TROPİKAL PARK PROJESİ ÖDÜL ALDI

CHP İlçe Başkanı Fatih Bucan’a Teşekkür – SAM Fuarcılık’tan Anlamlı

Karadeniz’in Sesi: Hayatını Müziğe Adamış Bir Sanatçı – Fatih Ustasu

Prof. Dr. Canan Yılmaz: Evlilikte Güvenle Yapılan Tapu Devri Bağış Değildir

Hani’nin Efsane Başkanı İbrahim Lale Dualarla Anıldı

Gazze’de Felaket Derinleşiyor Son 48 Saatte 92 Şehit, 219 Yaralı

Engelsiz Aslanlar Zirvede!

Mersin’de 21 Nisan’da Güzellik, Stil ve Başarının Buluştuğu Ödül Gecesi Düzenlenecek

Gazeteci İmran Ünal Kimdir?

Miniklere Büyük Ders: “Birlikte Daha Güçlüyüz” Raflarda!

Genel af olmadan DEM, Türkiye Partisi olabilir mi?

Kürtçe ezgilerle kültür köprüsü kuran müzik grubu: Nas'ın hikâyesi, amacı ve yarına mirası

“Gönül Dağı Nefesi” Yaza Merhaba Konseri İçin Geri Sayım Başladı

Figen Kaya’nın Sunumuyla Mustafa Ortaç’a Saygı Gecesi

KALSİAD’dan İş Dünyasına Net Mesaj: Gösteri Değil, Üretim Zamanı

GERİDE DUA ORDUSU BIRAKTILAR BİR ZAMANLAR DİYARBEKİR BEYEFENDİLERİ

ATO’daki Ödül Töreninde Sabiha Karaosman Fark Yarattı

İZENERJİ’de Yetki Krizi: Toplu Sözleşme Görüşmeleri Masada Kaldı

Cengiz Kurtoğlu, ARKON’un Eğitim Projesi İçin Bursa’da Sahne Alacak

Tarım ve Orman Bakanı Ordu’ya geliyor

Girişimcilikte 15 Yıllık Başarı Hikayesi: İbrahim İpek ve İpekyolu Grup

Ahmet Büyükgümüş Diyarbakır’a Geliyor

DİSK, KESK, TMMOB ve TTB'den 1 Mayıs Kararı: Kadıköy Meydanı'nda Kutlanacak

Ziraat Türkiye Kupası Finali İçin Yeni Stadyum Arayışı!

ROK’tan İki Gazeteciye Suç Duyurusu: “Evleri Basılsın, Dijital Cihazlarına El Konulsun”

CHP Lideri Özgür Özel'den Danıştay Ziyareti: "İmamoğlu'nun Diploması Gündeme Gelmedi"

Sevgi Demir Coşkun, iddiaları reddederken, “Polatlı halkı gerçeği biliyor” dedi

Cemal Peker’den Uluslararası Başarı

Türk Dünyası'nda dağılma tehlikesi: Uzmanlar endişeli

METROTÜRK TV’DEN MUHTEŞEM AÇILIŞ

Kocagöz’den 23 Nisan’da çocuklara en güzel hediye: Nutuk

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nden 23 Nisan’a özel coşku dolu program

“Bu Nasıl Kardeşlik, Bu Nasıl Türklük?”

SASAD’DAN GAZİANTEP’DE UNUTULMAZ SANAT GECESİ

OF ÇAYKARA DERNEĞİ 50. YILINDA GÖRKEMLİ BİR GECEYE İMZA ATTI

MSB'den Yunanistan'ın Deniz Planlamasına Eleştiri

6 gündür kayıp olan 7 yaşındaki Cumali Timi'nin cansız bedeni bulundu

34 Yıl Kesinleşmiş Hapis Cezası ile Aranan Şahıs Konyaaltı İlçesinde Kovalamaca Sonucu Yakalandı

Dini İnaç ve Duyguların Kullanılması Suretiyle Dolandırıcılık Yapan 3 Şüpheli Tutuklandı
