Aşı grubunda öncelikli sıraya dahil edilen turizmcilerden tanıtım atağı çağrısı
SAĞLIK, 30 Mart 2021 06:56Turizm çalışanlarının aşılandığının etkili bir tanıtım kampanyası ile turist gönderme potansiyeli taşıyan ülkelere duyurulması gerektiğine dikkat çeken Antalya OSB Başkanı Ali Bahar, “Şimdi tam da bunun sırasıdır. Sadece devletimiz değil, turizm bölgelerindeki tüm dinamikler bu tanıtım atağına destek vermeli

Turizm çalışanlarının aşılandığının etkili bir tanıtım kampanyası ile turist gönderme potansiyeli taşıyan ülkelere duyurulması gerektiğine dikkat çeken Antalya OSB Başkanı Ali Bahar, “Şimdi tam da bunun sırasıdır. Sadece devletimiz değil, turizm bölgelerindeki tüm dinamikler bu tanıtım atağına destek vermeli, Antalya, Muğla, İzmir, İstanbul gibi önemli turizm destinasyonlarımızın lobisini yapmalıdır " dedi.
Aşılamada öncelikli gruplar arasına dahil edilen turizm çalışanlarının aşılanmasına 7 Nisan’da başlanıp sürecin nisan ayında tamamlanacağı açıklandı. Başta turizm sektörü olmak üzere turizm tedarikçisi 50’den fazla sektöre umut ve moral aşılayan bu gelişme, sezon hazırlıklarını hızlandırdı. İş dünyası yetkilileri aşılama çalışmalarının tüm dünyaya duyurulması gerektiğine vurgu yapıp, Nisan ayı boyunca etkili bir tanıtım kampanyası sürdürülmesinin turist sayılarına olumlu yansımaları olacağına dikkat çekti.
“Potansiyel ülkelere duyuralım”
Turizm çalışanlarına aşılamada öncelik verilmesi için yoğun bir çalışma sürdüren Antalya Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bahar, geçen hafta yaptıkları ‘Turizm çalışanlarının aşılanması için neyi bekliyoruz’ çıkışının hemen ardından, aşılamaya 7 Nisan’da başlanacağının açıklanmasının sektöre rahat bir nefes aldırdığını, yetkililere teşekkür ettiklerini belirtti. 1-30 Nisan tarihlerini kapsayan büyük bir tanıtım kampanyası başlatıp Türkiye’deki tüm turizm çalışanlarının aşılandığının turist gönderme potansiyeli taşıyan ülkeler ile paylaşılması gerektiğini söyleyen Başkan Bahar, “Şimdi tam da bunun sırasıdır. Sadece devletimiz değil, turizm bölgelerindeki tüm dinamikler bu tanıtım atağına destek vermeli, Antalya, Muğla, İzmir, İstanbul gibi önemli turizm destinasyonlarımızın lobisini yapmalıdır. Bu anlamda atılacak her adımın ülkemize döviz, yatırım ve istihdam olarak geri döneceği unutulmamalı, Nisan ayını tramplen olarak görmeli ve turizmde yapacağımız büyük sıçramanın alt yapısını bu bir ay içerisinde oluşturmalıyız” dedi.
“Son viraj”
Artan vaka sayılarına ve tekrar uygulanmaya başlanacak kısıtlamalara da değinen Başkan Bahar, “Bu durumdan yine en çok esnafımız etkilenecektir. Özellikle kafe ve restoranların Ramazan ayı boyunca sadece paket servis şeklinde hizmet verecek olması yeme-içme sektörüne bir darbe daha vuracaktır. Yaşanan bu olumsuzluklar 31 Mart’ta sona ereceği açıklanan Kısa Çalışma Ödeneği üzerine bir kez daha düşünmemizi zorunlu hale getirmiştir. Yaz sezonunun başlamasına çok az bir süre kalmıştır, içinde bulunduğumuz zaman dilimi önümüzdeki son keskin virajdır. Devletimizin de desteği ile bu süreci atlatırsak Ramazan Bayramı ile başlayacak turizm hareketliliği ekonomimize, mevsimsel avantaj ise vaka sayılarının hızla düşmesine katkı sağlayacaktır. Kısa Çalışma Ödeneğinin Mayıs ayı sonuna uzatılması, bu son keskin virajda aracın yola tutunmasını sağlayıp, savrulmasını önleyecektir. Ayrıca unutulmamalıdır ki Ramazan ayı paylaşma, darda olana el uzatma ve birlik olma zamanıdır. Böylesine kıymetli bir dönemde hiç kimsenin mağduriyet yaşamamasına özellikle dikkat etmemiz gerektiğini düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.
SAĞLIK, 30 Mart 2021 06:56
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!

Senai Ergünöz “Vatan için canla başla görev yapan kahramanlarımızı minnetle anıyorum”

Antalya Döşemealtı'ndaki Hizmet Eksiklikleri Yeniden Refah Adayı Mesut Hekimoğlu'nun Gündeminde

KENAN ATEŞ KİMDİR?

Kepez’in fizik tedavi hizmetlerine yoğun ilgi

Kepez’den Ceza İnfaz Kurumunda Kütüphane Haftası Etkinliği

Kepez Meclisi’nden Edip Akbayram ve Volkan Konak’a vefa

Kepez‘in Kariyer ve İstihdam Günleri başladı

Ailenin Korunması Ve Güçlendirilmesi İl Eylem Planı Çalıştayı Gerçekleştirildi

Valimiz Sayın Hulusi Şahin'in 10 Nisan Polis Günü Mesajı

19-27 Mart Tarihleri Arasında 519 Düzensiz Göçmen Yakalandı

BAŞKAN İSMAİL ÇAĞLAR'DAN TEPKİ: "SARI SAYFA’YA KİM DUR DİYECEK?"

ANAHTAR PARTİ İL BAŞKANINDAN “İKLİM KANUNU TASARISI”NA TEPKİ: "YERLİ ÜRETİCİYİ ZAYIFLATAN, KAMU YARARINDAN UZAK BİR METİN"

"MAZBATA ALDIKTAN SONRA İLK İŞ OLARAK EMEKÇİ KIYIMINA BAŞLADILAR "

Minik Azad İçin Yardım Çağrısı: Para Değil, Aşı Bekliyoruz

Polis Haftasında 180 Fidan Toprakla Buluştu

7 Milyon 150 Bin Adet Uyuşturucu Hap, 2 Ton 680 Kg Uyuşturucu Hap Yapımında Kullanılan Kimyasal Madde ve 10 Kg Ham Madde Ele Geçirildi

Adan Asar’dan TBMM’de Ziyaret

Şükriye Ertekin: Sağlık Sektöründen Emlak Dünyasına Uzanan Başarı Hikayesi

İstanbul Şişli'de Öldürülen Hamile Kadın Kader Küçükcoşkun ve Gültekin Gezer'in Cinayet Şüphelileri Yakalandı

Narkotik Suçlarla Mücadelede Antalya'da Operasyonlar Gerçekleştirildi

Termeliler "MEHMETÇİK GAZZE'YE " KAHROLSUN ISRAİL" dedi

İYİ Parti'deki Gerginlik Tavan Yaptı: Erten Kayan İstifa Etti

DAVUTOĞLU’NDAN ÖZEL’E ZİYARET... ÖZGÜR ÖZEL: “BANA CEZA GELİRSE BAHÇELİ’YE RÜCU ETTİRİRİM”

İMAMOĞLU CEZAEVİNDEN SESLENDİ: “ÇOCUKLAR ‘SAVCI OLACAĞIM, SENİ KURTARACAĞIM’ DİYOR”

ABB BAŞKANI MUHİTTİN BÖCEK TÜRKİYE-ALMANYA KARDEŞ ŞEHİRLER ZİRVESİ’NDE

FORUM MURATPAŞA’DA GÜNDEM TARIM

ABDURRAHMAN DİNLER, ANTALYA’DA İÇ MEKAN TASARIMINA YÖN VERİYOR RESTORE İNŞAAT, LÜKS YAŞAM ALANLARININ MİMARI OLARAK DİKKAT ÇEKİYOR

Ekrem İmamoğlu’nun Avukatlarından Tutukluluğa İtiraz: "İddialar Değil, İftira"

Kayıp Genç Kız Bulundu: Nazar Eslemnaz T.'den Sevindiren Haber

BAŞKAN KOTAN’DAN BİRİNCİ YILA ÖZEL PAYLAŞIM

İSA ARIKAN: SOFRALARA EMEK, LEZZETE RUH KATAN BİR HAYAT HİKÂYESİ

Kepez’de Teknoloji Seferberliği

Halk Ekmek Fabrikası çalışanlarına iş sağlığı ve güvenliği eğitimi

Akseki’de alabalık tesisi kurulacak

Karayazı Belediyesi'nden Ramazan Bayramı Ziyaretleri

Aretias TV’de Gazeteciler Buluşmaya Devam Ediyor

Saadet Partisi Gündeme Getirdi , Yetkililer Harekete Geçti: Tarihi Mezarlıkta Temizlik Başladı

Sürpriz Karar! CHP Genel Başkan Adayı Ümit Uysal Yarıştan Çekildi

Merhum Mustafa Kayhan’ın Ailesi "Acımıza Ortak Olan Herkese Müteşekkiriz "
