ALKÜ’de çevrimiçi düzenlenen söyleşilerle günün anlam ve önemi değerli konuklarla anlam kazandı
EĞİTİM, 19 Mart 2021 10:25ALKÜ’de çevrimiçi düzenlenen söyleşilerle günün anlam ve önemi değerli konuklarla anlam kazandı. Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi’nde İstiklal Şairi Mehmet Akif Ersoy’un torunu ağırlandı.

ALKÜ’de çevrimiçi düzenlenen söyleşilerle günün anlam ve önemi değerli konuklarla anlam kazandı. Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi’nde İstiklal Şairi Mehmet Akif Ersoy’un torunu ağırlandı.
Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) 18 Mart Çanakkale Zaferi kutlama etkinlikleri çerçevesinde iki çevrimiçi söyleşi düzenledi. İlk olarak Gazipaşa Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi tarafından düzenlenen "18 Mart 1915: Çanakkale Geçilmez" konulu söyleşide ALKÜ Sosyal Bilgiler Eğitimi Ana Bilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi Eray Bayramol konuşmasında günün anlam ve önemini vurguladı. Moderatörlüğünü Fakülte Dekanı Prof. Dr. Erhan Cengiz’in yaptığı söyleşide Bayramol, I. Dünya Savaşı’nda Çanakkale Zaferi’nin rolünü ele alarak Çanakkale Savaşı’nı destanlaştıran olayları anlattı. Çok sayıda öğretim üyesi ve öğrencinin katılımıyla gerçekleştirilen konferansta Dr. Öğr. Üyesi Eray Bayramol konuşmasını Atatürk’ün 1934 yılında Çanakkale’de ölen yabancı askerler için söylediği “Bu memleketin topraklarında kanlarını döken kahramanlar! Burada, dost bir vatanın toprağındasınız. Huzur ve sükûn içinde uyuyunuz. Sizler, Mehmetçiklerle yan yana koyun koyunasınız. Uzak diyarlardan evlatlarını harbe gönderen analar! Gözyaşlarınızı dindiriniz. Evlatlarınız bizim bağrımızdadır. Huzur içindedirler ve rahat uyuyacaklardır. Onlar bu topraklarda canlarını verdikten sonra, artık bizim evlatlarımız olmuşlardır” sözleriyle sonlandırdı.
“İstiklal Şairi Mehmet Akif Ersoy’un torunu ağırlandı”
Çanakkale Zaferinin 106. yıldönümünde ALKÜ Eğitim Fakültesi tarafından organize edilen ve moderatörlüğünü ALKÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Özgür Kasım Aydemir’in üstlendiği İstiklal Şairi Mehmet Akif Ersoy’un torunu Selma Ersoy Argon’un ve Sebilürreşad Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Fatih Bayhan’ın katıldığı “Çanakkale’nin Geçilmez Şahsiyeti Mehmet Akif Ersoy” başlıklı panel düzenlendi. Çanakkale Deniz Zaferinin 106. Yıl dönümünde Zaferin Başkomutanı Enver Paşa’nın ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ve Çanakkale kahramanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün üstün başarılarıyla aynı zamanda Mehmet Akif Ersoy ile olan ilişkilerine dair özel bilgilerin de sunulduğu panelde şehitler dua ile yad edildi. Ayrıca gönül coğrafyasında Akif’i var eden özel koşullar ile günümüz Türkiye’sinde yaşananların da değerlendirildiği panelde, arşive dayalı tarihî bilgilerin yanında katılımcıların hatıralarına dayalı özel bilgiler de paylaşıldı. Ayrıca bu yıl Cumhurbaşkanlığı himayelerinde basılan İstiklâl Marşı’nın kabulünün 100. yılında Mehmet Akif Ersoy anıt kitabında yer alan özel bir fotoğraf konferansı izleyenlerle paylaşıldı. Millî şairin Alanya Mutasarrıfı dostu ile İstanbul’da tavla oynarken çekilmiş fotoğrafının Alanyalılar ile paylaşıldığı panel, ALKÜ’nün resmi sosyal medya hesaplarından canlı yayınlandı.
EĞİTİM, 19 Mart 2021 10:25
Yorumlar (0)

Gazeteci Mehmet Çiçek’ten Polis Haftası Kutlaması: “180 Yıldır Milletin Huzur Bekçisi”

Senai Ergünöz “Vatan için canla başla görev yapan kahramanlarımızı minnetle anıyorum”

Antalya Döşemealtı'ndaki Hizmet Eksiklikleri Yeniden Refah Adayı Mesut Hekimoğlu'nun Gündeminde

KENAN ATEŞ KİMDİR?

Kepez’in fizik tedavi hizmetlerine yoğun ilgi

Kepez’den Ceza İnfaz Kurumunda Kütüphane Haftası Etkinliği

Kepez Meclisi’nden Edip Akbayram ve Volkan Konak’a vefa

Kepez‘in Kariyer ve İstihdam Günleri başladı

Ailenin Korunması Ve Güçlendirilmesi İl Eylem Planı Çalıştayı Gerçekleştirildi

Valimiz Sayın Hulusi Şahin'in 10 Nisan Polis Günü Mesajı

19-27 Mart Tarihleri Arasında 519 Düzensiz Göçmen Yakalandı

BAŞKAN İSMAİL ÇAĞLAR'DAN TEPKİ: "SARI SAYFA’YA KİM DUR DİYECEK?"

ANAHTAR PARTİ İL BAŞKANINDAN “İKLİM KANUNU TASARISI”NA TEPKİ: "YERLİ ÜRETİCİYİ ZAYIFLATAN, KAMU YARARINDAN UZAK BİR METİN"

"MAZBATA ALDIKTAN SONRA İLK İŞ OLARAK EMEKÇİ KIYIMINA BAŞLADILAR "

Minik Azad İçin Yardım Çağrısı: Para Değil, Aşı Bekliyoruz

Polis Haftasında 180 Fidan Toprakla Buluştu

7 Milyon 150 Bin Adet Uyuşturucu Hap, 2 Ton 680 Kg Uyuşturucu Hap Yapımında Kullanılan Kimyasal Madde ve 10 Kg Ham Madde Ele Geçirildi

Adan Asar’dan TBMM’de Ziyaret

Şükriye Ertekin: Sağlık Sektöründen Emlak Dünyasına Uzanan Başarı Hikayesi

İstanbul Şişli'de Öldürülen Hamile Kadın Kader Küçükcoşkun ve Gültekin Gezer'in Cinayet Şüphelileri Yakalandı

Narkotik Suçlarla Mücadelede Antalya'da Operasyonlar Gerçekleştirildi

Termeliler "MEHMETÇİK GAZZE'YE " KAHROLSUN ISRAİL" dedi

İYİ Parti'deki Gerginlik Tavan Yaptı: Erten Kayan İstifa Etti

DAVUTOĞLU’NDAN ÖZEL’E ZİYARET... ÖZGÜR ÖZEL: “BANA CEZA GELİRSE BAHÇELİ’YE RÜCU ETTİRİRİM”

İMAMOĞLU CEZAEVİNDEN SESLENDİ: “ÇOCUKLAR ‘SAVCI OLACAĞIM, SENİ KURTARACAĞIM’ DİYOR”

ABB BAŞKANI MUHİTTİN BÖCEK TÜRKİYE-ALMANYA KARDEŞ ŞEHİRLER ZİRVESİ’NDE

FORUM MURATPAŞA’DA GÜNDEM TARIM

ABDURRAHMAN DİNLER, ANTALYA’DA İÇ MEKAN TASARIMINA YÖN VERİYOR RESTORE İNŞAAT, LÜKS YAŞAM ALANLARININ MİMARI OLARAK DİKKAT ÇEKİYOR

Ekrem İmamoğlu’nun Avukatlarından Tutukluluğa İtiraz: "İddialar Değil, İftira"

Kayıp Genç Kız Bulundu: Nazar Eslemnaz T.'den Sevindiren Haber

BAŞKAN KOTAN’DAN BİRİNCİ YILA ÖZEL PAYLAŞIM

İSA ARIKAN: SOFRALARA EMEK, LEZZETE RUH KATAN BİR HAYAT HİKÂYESİ

Kepez’de Teknoloji Seferberliği

Halk Ekmek Fabrikası çalışanlarına iş sağlığı ve güvenliği eğitimi

Akseki’de alabalık tesisi kurulacak

Karayazı Belediyesi'nden Ramazan Bayramı Ziyaretleri

Aretias TV’de Gazeteciler Buluşmaya Devam Ediyor

Saadet Partisi Gündeme Getirdi , Yetkililer Harekete Geçti: Tarihi Mezarlıkta Temizlik Başladı

Sürpriz Karar! CHP Genel Başkan Adayı Ümit Uysal Yarıştan Çekildi
