"Kasap Şevki"nin hayatı tanıştığı yapımcıyla değişti
, 01 Ocak 2021 19:46İstanbul'da kasaplık yaparken oto yıkamacıda tanıştığı yapımcının yönlendirmesinin ardından sinema sektörüyle tanışan Şevki Özcan, 18 yılda 400'e yakın sinema ve dizi de rol almanın mutluluğunu yaşıyor.

İstanbul'da kasaplık yaparken oto yıkamacıda tanıştığı yapımcının yönlendirmesinin ardından sinema sektörüyle tanışan Şevki Özcan, 18 yılda 400'e yakın sinema ve dizi de rol almanın mutluluğunu yaşıyor.İstanbul'da dünyaya gelen 50 yaşındaki Özcan, 32 yaşına kadar kasap dükkanını işletti. Arkadaşını ziyarete gittiği oto yıkamacıda yapımcı Caner Gül ile tanışan Özcan'ın hayatı, o günden sonra tamamen değişti."Gel seni dizide bir bölüm oynatalım" denilerek bir dizide küçük bir rol verilen Özcan, bir süre sonra bu sektörden gelen teklifleri değerlendirmeye başladı.Kasap dükkanını kapatan Özcan, 18 yıllık meslek hayatında 400'e yakın sinema ve dizide rol aldı."Sert karakterleri oynama misyonu üstlendim sanırım"Faust Yapım tarafından dijital platformlarda yayımlamak üzere çekimleri yapılan "İki buçuk mafya" adlı dizide rol almak için Antalya'ya gelen Özcan, AA muhabirine, sinema eğitimi almadığını, sektördeki tabirle "alaylı" bir oyuncu olduğunu söyledi.Kendisinin doğal bir insan olduğunu aktaran Özcan, kasaplığın ardından zamanla oyunculuk yeteneğini geliştirdiğini dile getirdi.Oyunculuğun çocukluk hayalleri arasında hiç olmadığını anlatan Özcan, "Tamamen tesadüf eseri sinemaya adım attım. Kendime göre de şu an kariyerimin zirvesindeyim. Çok büyük iddialarım yok. Bana verilen rollerin hakkını vermeye çalışıyorum." dedi.Özcan, küçük yaşlarda eğitimli olarak sinemaya atılsaydı her şeyin daha farklı olabileceğini belirterek, "Daha farklı konumda olabilirdim. Filmlerde sert karakterleri oynama misyonu üstlendim sanırım. Hep sert karakterleri oynadım. Aslında naif bir insanım. Komedi filmlerinde de oynayabilirim ancak sektör henüz o yönümü keşfetmedi. İzmir'de birkaç kişi, 'Hep mafya babasını oynuyorsun. Mafya babalığını bize de göster bakalım' dedi. Ciddi ciddi beni darbedeceklerdi. Uzun süre alttan alıp, onların sadece film olduğunu zor izahat ettim." ifadesini kullandı.- "Her film, küfür yaparak olmuyor"Türk sinema sektörünün gelişen teknolojiyle büyüdüğünü vurgulayan Özcan, önceden zorlu şartlarda inanılmaz performansların gösterildiğini kaydetti.Önceleri hem topluma bir şeyler öğretilip, hem de mizah tarafının ortaya konulduğunu aktaran Özcan, "Şimdi baktığımız zaman küfürler çok ilgi görüyor. Her film, küfür yaparak olmuyor. Benim de çocuğum var, izliyor. 'Baba bu niye böyle?' diye sorduğunda cevabını veremiyorum, bazen utanıyorum." diye konuştu.
Yorumlar (0)

BAŞKAN YILMAZ’IN 23 NİSAN MESAJI

Sabiha Karaosman’dan 23 Nisan Mesajı: “Geleceğimizin Teminatı Çocuklarımızdır”

KALSİAD Başkanı Yasin Burak Arslan’dan 23 Nisan Mesajı: Çocuklara Yatırım, Türkiye’nin Geleceğine Yatırımdır

İYİ Parti Mamak İlçe Başkan Yardımcısı Bekir Arslan’dan 23 Nisan Mesajı: “Egemenlik, Geleceğimiz Olan Çocuklarımızla Taçlanıyor”

TROPİKAL PARK PROJESİ ÖDÜL ALDI

CHP İlçe Başkanı Fatih Bucan’a Teşekkür – SAM Fuarcılık’tan Anlamlı

Karadeniz’in Sesi: Hayatını Müziğe Adamış Bir Sanatçı – Fatih Ustasu

Prof. Dr. Canan Yılmaz: Evlilikte Güvenle Yapılan Tapu Devri Bağış Değildir

Hani’nin Efsane Başkanı İbrahim Lale Dualarla Anıldı

Gazze’de Felaket Derinleşiyor Son 48 Saatte 92 Şehit, 219 Yaralı

Engelsiz Aslanlar Zirvede!

Mersin’de 21 Nisan’da Güzellik, Stil ve Başarının Buluştuğu Ödül Gecesi Düzenlenecek

Gazeteci İmran Ünal Kimdir?

Miniklere Büyük Ders: “Birlikte Daha Güçlüyüz” Raflarda!

Genel af olmadan DEM, Türkiye Partisi olabilir mi?

Kürtçe ezgilerle kültür köprüsü kuran müzik grubu: Nas'ın hikâyesi, amacı ve yarına mirası

“Gönül Dağı Nefesi” Yaza Merhaba Konseri İçin Geri Sayım Başladı

Figen Kaya’nın Sunumuyla Mustafa Ortaç’a Saygı Gecesi

KALSİAD’dan İş Dünyasına Net Mesaj: Gösteri Değil, Üretim Zamanı

GERİDE DUA ORDUSU BIRAKTILAR BİR ZAMANLAR DİYARBEKİR BEYEFENDİLERİ

ATO’daki Ödül Töreninde Sabiha Karaosman Fark Yarattı

İZENERJİ’de Yetki Krizi: Toplu Sözleşme Görüşmeleri Masada Kaldı

Cengiz Kurtoğlu, ARKON’un Eğitim Projesi İçin Bursa’da Sahne Alacak

Tarım ve Orman Bakanı Ordu’ya geliyor

Girişimcilikte 15 Yıllık Başarı Hikayesi: İbrahim İpek ve İpekyolu Grup

Ahmet Büyükgümüş Diyarbakır’a Geliyor

DİSK, KESK, TMMOB ve TTB'den 1 Mayıs Kararı: Kadıköy Meydanı'nda Kutlanacak

Ziraat Türkiye Kupası Finali İçin Yeni Stadyum Arayışı!

ROK’tan İki Gazeteciye Suç Duyurusu: “Evleri Basılsın, Dijital Cihazlarına El Konulsun”

CHP Lideri Özgür Özel'den Danıştay Ziyareti: "İmamoğlu'nun Diploması Gündeme Gelmedi"

Sevgi Demir Coşkun, iddiaları reddederken, “Polatlı halkı gerçeği biliyor” dedi

Cemal Peker’den Uluslararası Başarı

Türk Dünyası'nda dağılma tehlikesi: Uzmanlar endişeli

METROTÜRK TV’DEN MUHTEŞEM AÇILIŞ

Kocagöz’den 23 Nisan’da çocuklara en güzel hediye: Nutuk

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nden 23 Nisan’a özel coşku dolu program

“Bu Nasıl Kardeşlik, Bu Nasıl Türklük?”

SASAD’DAN GAZİANTEP’DE UNUTULMAZ SANAT GECESİ

OF ÇAYKARA DERNEĞİ 50. YILINDA GÖRKEMLİ BİR GECEYE İMZA ATTI
