Anadolu Birliği Partisi Genel Başkanı Bedri Yalçın;
GÜNDEM, 10 Nisan 2020 01:24Anadolu Birliği Partisi Genel Başkanı Bedri Yalçın “fide ekimi, erken hasat ve hasat dönemlerinde mevsimlik tarım işçilerinin sağlıkları önceliğimiz olmalı” dedi. Mevsimlik tarım işçilerinin ilk etapta güvenli bir şekilde çalışacakları alanlara ulaşımlarının sağlanması gerektiğini kaydeden Yalçın, barınma ve sağlıklı koşullarda yaşama şartlarının da kalıcı bir şekilde çözülmesi gerektiğini söyledi...
Anadolu Birliği Partisi Genel Başkanı Bedri Yalçın “fide ekimi, erken hasat ve hasat dönemlerinde mevsimlik tarım işçilerinin sağlıkları önceliğimiz olmalı” dedi. Mevsimlik tarım işçilerinin ilk etapta güvenli bir şekilde çalışacakları alanlara ulaşımlarının sağlanması gerektiğini kaydeden Yalçın, barınma ve sağlıklı koşullarda yaşama şartlarının da kalıcı bir şekilde çözülmesi gerektiğini söyledi...
Tarımda hareketli günler başladı. Yaz sebzeleri için fide ekim dönemi ile soğan ve bazı meyvelerde hasat dönemi başladı. Ekim ve hasat dönemlerinde tarım sektöründe en önemli konulardan biri de mevsimlik işçiler. Anadolu Birliği Partisi Genel Başkanı Bedri Yalçın salgın günlerinde mevsimlik işçilerin güvenliğinin önemine dikkat çekerek Tarım ve Orman Bakanlığı, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı’na çağrıda bulundu.
Her yıl mevsimlik işçilerin yollarda yaşadıkları kazaları ve can kayıplarını hatırlatan Yalçın, ilk etapta önceliğin mevsimlik çalışan insanlarımızın ulaşımlarının sağlıklı koşullarda gerçekleştirilmesi olduğuna dikkat çekti. Ardından mevsimlik işçilerin salgın nedeniyle çalışma koşullarının sağlıklarını tehlikeye atmayacak bir şekilde düzenlenmesi gerektiğini kaydeden Yalçın, barınma ve beslenme gibi konularda da tedbir alınması gerektiğini belirtti.
Bedri Yalçın’ın yıllardır tarımın kanayan yaralarından biri olan mevsimlik işçilerin kötü koşullarda çalıştırılmalarının tamamen çözülmesi için önerilerde bulundu. Yalçın şöyle devam etti:
“Nisan ayından itibaren mevsimlik tarım işçilerimiz çeşitli bölgelere dağılıyor. Fındık, pamuk, zeytin, kiraz, kayısı ve diğer ürünler için bölgeden bölgeye dolaşıyorlar. Ulaşımları zor, hayatlarını riske atıyorlar. Kötü koşullarda barınıyorlar. Yemek içmek ve temizlik konularında zorluklar yaşıyorlar. Çocukların eğitim imkanları olmuyor.”
Yoğun tarım işçisi istihdam eden bölge ve üretim alanlarının yakınlarında mevsimlik işçiler için kalıcı yaşam alanlarının yapılması gerektiğini ifade eden Yalçın, bu alanların elektrik ve su alt yapıları sağlanmış prefabrik konutlardan oluşacağını kaydetti. Bedri Yalçın, sözlerini şöyle tamamladı: “Bir nevi turizm sektöründeki devre mülkler gibi... Küçük, temiz sağlıklı evlerde yaşayacak olan mevsimlik işçiler sezon sonunda alanları aynen bırakıp gidecekler. Bu alanlar bir sonraki sezon ve işçilere hazır olarak bekletilecek.”
Kaynak; kamugündemi.com
GÜNDEM, 10 Nisan 2020 01:24
Yorumlar (0)