FETÖ ELEBAŞI FETHULLAH GÜLEN HAYATINI KAYBETTİ

 

21 Ekim 2024
FETÖ ELEBAŞI FETHULLAH GÜLEN HAYATINI KAYBETTİ

 Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşı Fethullah Gülen'in, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybettiği bildirildi. Uzun süredir böbrek yetmezliği ve şeker hastalığı gibi kronik sağlık sorunları yaşayan Gülen'in ölüm haberini, örgüte yakın kaynaklar duyurdu. FETÖ'nün Pensilvanya'da yaşayan lideri Gülen’in ölüm haberi, bizzat örgüt yayın organları tarafından da doğrulandı.

 Örgüt üyeleri arasında, ölüm haberinin duyurulup duyurulmaması konusunda tartışmalar yaşandığı belirtiliyor. Örgütün lider kadrosu, haberi gizlemeyi tartışsa da bunun mümkün olmayacağı anlaşılınca açıklama yapma kararı aldı. MİT'in paylaştığı bilgilere göre, Gülen’in sağ kolu ve örgütün kara kutusu olarak bilinen Cevdet Türkyolu’nun, ölüm sürecini gizlemek için eski videoları yeni gibi yayınladığı iddia ediliyor.

 

CENAZE TÖRENİ ÜZERİNE TARTIŞMALAR

 

 Gülen'in ölümünün ardından, örgüt içinde cenazenin nasıl kaldırılacağı ve nerede defnedileceği konusunda ciddi tartışmalar yaşanıyor. MİT’in paylaştığı bilgi notuna göre, FETÖ içinde cenazenin gizli tutulması ve Gülen'in mezarının bilinmemesi gerektiği yönündeki görüş ağırlık kazanmış durumda. Böylece Gülen'in Saidi Nursi benzeri bir “mistik lider” imajı yaratılması planlanıyor.

 Özellikle Cevdet Türkyolu'nun, cenazenin kontrollü bir şekilde kaldırılmasını ve çok az kişinin katıldığı bir törenle defnedilmesini savunduğu belirtiliyor. Türkyolu'nun damadına ait ormanlık bir arazide gizli bir defin töreni yapılması gündemde. Örgüt üyeleri arasında cenaze sırasında kavga çıkabileceği ve bu sürecin örgütü ABD ve Avrupa kanatları arasında bölebileceği iddiaları da mevcut.

 

GÜLEN'İN YEĞENİ ÖLÜMÜ DOĞRULADI

 

 Fethullah Gülen’in ölümünü doğrulayan önemli bir kaynak da yeğeni Ebuseleme Gülen oldu. Sosyal medya hesabı üzerinden amcasının ölüm haberini paylaşan Ebuseleme Gülen, örgüt içindeki tartışmaları ve belirsizliği daha da netleştirdi.

 Gülen'in ölümünün ardından FETÖ içinde nasıl bir yol haritası izleneceği, örgüt üyelerinin liderlik için nasıl bir tavır takınacağı merakla bekleniyor. İstihbarat kaynakları, örgüt içindeki çekişmelerin suikastlere kadar varabilecek boyutlara ulaşabileceği konusunda uyarılarda bulundu.

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.