İş İnsanı Hasan S. Erdoğan’dan Öğrencilere Ahilik Dersi

Hüseyin Akın/Ankara / 

20 Ekim 2024
İş İnsanı Hasan S. Erdoğan’dan Öğrencilere Ahilik Dersi

İş İnsanı Hasan S. Erdoğan’dan
Öğrencilere Ahilik Dersi

Ahi Kültürünü Öğrencilere anlattılar
İş İnsanı Hasan S. Erdoğan’dan
Öğrencilere Ahilik Dersi
İş İnsanı Hasan S.Erdoğan Ahi kültürünü iş dünyasına yansımasını anlattı.
Proğramda, Yaklaşık 250 çalışanı ile dev bir şirkete dönüşen Ermeksan’a nasıl başladığını ve bu günlere nasıl geldiğini bir slaytla anlattılar.
Ayrıca bu programda iş insanı Hasan S. Erdoğan başarısının sırlarını da açıkladı.

HÜSEYİN AKIN 
ŞHA / ANKARA - Sincan Ertuğrul Gazi Borsa İstanbul Mesleki ve Anadolu Lisesi’nde Ahilik konulu bir program düzenlendi okul öğrencilerinin ve okul yönetiminin tam kadro hazır bulunduğu bu programda iş insanları Hasan Erdoğan ve Serdar Tütek Ahi kültürünün ve iş dünyasında ki Ahilik anlayışını kendi bakış açıları ile anlattı.
Ahi konusunun ele alındığı bu programda öğrenciler şiirler okuyup birde tiyatro oyunu sergilediler protokole katılan üyelere verilen ikramlarla program son buldu.
Ahi Kültürünü Öğrencilere anlattılar;
İş İnsanı Hasan S. Erdoğan’dan Öğrencilere Ahilik Dersi Her yıl düzenli olarak 9-12 Ekim tarihlerinde kutlanan Ahilik Haftası kapsamında Sincan Ertuğrul Gazi Borsa İstanbul Mesleki ve Anadolu Lisesi’nde öğrencilerle bir araya gelen Ermeksan A.Ş sahibi Hasan S. Erdoğan Ahi kültürünü iş dünyasına yansımasını anlattı. 
Ermaksan’ın başarısı anlatıldı;
Yaklaşık 250 çalışanı ile dev bir şirkete dönüşen Ermeksan’a nasıl başladığını ve bu günlere nasıl geldiğini bir slaytla anlattılar. Programda iş insanı Hasan S. Erdoğan başarısının sırlarını açıkladı. Sincan Ertuğrul Gazi Borsa İstanbul Mesleki ve Anadolu Lisesi’nde Ahilik konulu bir program düzenlendi okul öğrencilerinin ve okul yönetiminin tam kadro hazır bulunduğu bu programda iş insanları Hasan Erdoğan ve Serdar Tütek Ahi kültürünün ve iş dünyasındaki Ahilik anlayışını kendi bakış açıları ile dile getirdi.
Hasan S.Erdoğan’dan ahilik dersi;
Sincan Ertuğrul Gazi Borsa İstanbul Mesleki ve Anadolu Lisesi Müdüresi Sadet Kara’nın ev sahipliğinde düzenlenen programa katılan iş insanı Hasan Erdoğan kendi penceresinden geçmişten günümüze Ahiliği anlatırken şunları söyledi;
“Ben de bir Ahi çocuğu olarak, bu geleneği yaşatmanın gururunu taşıyorum. Ermaksan fabrikası, 50 yıllık bir geçmişe sahip; bu süreçte birçok emek ve özveri barındırıyor. Ben, 11 yaşımda zanaat dünyasına adım attım ve ilk ustamın yanında çalışmaya başladım. O dönemde ustalar, çıraklarını güzel ahlak ve dürüstlükle yetiştirmek için büyük bir özen gösterirlerdi. Ustam, benimle sadece işimle değil, hayatımın her detayıyla da ilgilenirdi. İzin alıp bir yere gideceğimde nereye ve nasıl gideceğime kadar her şeyi sorar, öğrenirdi. Hastalandığımda ise evime kadar gelerek, sağlığımı kontrol ederdi. Böylece beni, kendi gibi bir birey olarak yetiştirmeyi başardı. Ben 16 yaşımda, hayalimi gerçekleştirip ilk dükkanımı açtım. Ustam, açılışıma katıldı  ve benimle gurur duyduğunu dile getirip övgülerde bulundu. Şu anda işletmemde 250 çalışanım var; bunların 30'u mesleki eğitimden gelen çıraklar ve meslek lisesinden stajyerlerdir. Disiplinin olmadığı bir iş ortamında, hayatın neresinde olursak olalım, başarıya ulaşmamız mümkün değildir. Bu disiplini ustamdan öğrendim ve ben de bunu yeni nesillere aktarmaya özen gösteriyorum. Sevgili gençler, sizler geleceğin meslek sahipleri olarak, öncelikle işinizi sevmeli ve o işi disiplinle yaparak sürdürmelisiniz. Başarı, sevdiklerimizle birlikte çalışmanın ve disiplinli bir yaşamın sonucunda elde edilir.”

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.