MERKEZ BANKASI FAİZ KARARINI AÇIKLADI

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), bugün gerçekleştirdiği Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısında politika faizini %50 seviyesinde sabit tuttu. Banka, böylece üst üste yedinci toplantısında da faiz oranında değişikliğe gitmedi. 

17 Ekim 2024
MERKEZ BANKASI FAİZ KARARINI AÇIKLADI

 PPK toplantısının ardından yapılan açıklamada, Eylül ayında enflasyonun ana eğiliminde bir miktar artış yaşandığı, ancak yurt içi talebin yavaşlamasının enflasyondaki düşüşü destekleyici seviyelere yaklaştığı belirtildi. Özellikle temel mal enflasyonunun düşük seyrettiği, hizmet enflasyonunda ise iyileşmenin yılın son çeyreğinde gerçekleşmesinin beklendiği ifade edildi.

 

Sıkı Para Politikası Duruşu Devam Edecek

 

 Açıklamada, enflasyondaki iyileşme hızına dair belirsizliklerin veri akışı ile arttığı ve fiyatlama davranışlarının dezenflasyon süreci açısından risk oluşturmaya devam ettiği vurgulandı. TCMB, sıkı para politikasının devam edeceğini belirterek, enflasyon beklentileri öngörülen tahmin aralığına yakınsayana kadar bu duruşun korunacağını açıkladı.

 

Enflasyonda Bozulma Durumunda Ek Tedbirler Alınacak

 

Merkez Bankası, enflasyon üzerinde belirgin ve kalıcı bir bozulma öngörülmesi durumunda para politikası araçlarının etkili bir şekilde kullanılacağını duyurdu. Banka, kredi ve mevduat piyasalarında öngörülenin dışında gelişmeler olması halinde makroihtiyati adımların devreye sokulabileceği konusunda da uyardı.

 

TCMB’nin bir sonraki toplantısı 21 Kasım 2024 tarihinde gerçekleştirilecek.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.