Bakan Tunç’tan Eylem Tok ile ilgili açıklama: “İade edilsin, Türkiye’de yargılansınlar”

 

06 Temmuz 2024
Bakan Tunç’tan Eylem Tok ile ilgili açıklama: “İade edilsin, Türkiye’de yargılansınlar”

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Karabük’te düzenlenen basın toplantısında gündeme dair önemli konular hakkında açıklamalarda bulundu. Bakan Tunç’un konuşmaları, hem Eylem Tok’un Türkiye’ye iadesi süreci hem de kira zammı sınırındaki değişikliklerle ilgili detayları aydınlattı.

 

Ekran görüntüsü 2024-07-05 121207

 

Bakan Yılmaz Tunç, ABD’de tutuklu bulunan Eylem Tok’un Türkiye’ye iade edilip edilmeyeceğiyle ilgili merak edilen soruları yanıtladı. Tunç, “Eylem Tok’un iadesi için adli makamlarla sürekli iletişim halindeyiz. Gerekli belgeleri ABD’ye gönderdik ve iade sürecini devam ettiriyoruz. Biz, Eylem Tok’un Türkiye’de yargılanmasını istiyoruz ve bu konuda olumlu sonuç almayı umuyoruz” dedi. Tunç, iade sürecinin uluslararası hukuk çerçevesinde yürütüldüğünü ve Türkiye’nin bu konuda gerekli adımları attığını belirtti.

Kira Zam Sınırının Kaldırılması Hakkında Açıklama

Bakan Tunç, 1 Temmuz itibarıyla kira zammı sınırının kaldırılması konusuna da değindi. Tunç, “Kira zammı düzenlemesi 2022 ve 2023 yıllarında uzatıldı. Ancak 1 Temmuz itibarıyla bu düzenleme sona erdi. Meclis’in yetkisinde olan bir konu, ancak enflasyonu düşürme hedefimiz doğrultusunda mevcut ekonomik koşullara uygun şekilde kira düzenlemelerinin yapılmasını öngörüyoruz” ifadelerini kullandı. Tunç, kira miktarlarının belirlenmesinde gelecekteki düzenlemelerin enflasyon hedeflerine uygun olacağını ve bu konuda çeşitli stratejilerin değerlendirildiğini söyledi.

İnsan Hakları ve Yargı Reformu Üzerine Yeni Planlar

Bakan Tunç, İnsan Hakları Eylem Planı ve Yargı Reformu Strateji Belgesi üzerinde yapılan yeniliklerle ilgili de bilgi verdi. “İnsan Hakları Eylem Planı ve Yargı Reformu Strateji Belgesini yeniden düzenledik. Bu belgeler, insan haklarını koruma ve yargı sisteminde reformları kapsamaktadır. Yakın zamanda Sayın Cumhurbaşkanımız bu belgeleri kamuoyuyla paylaşacak” şeklinde konuştu.

 

 

 

 

Antalya Haberleri | Sondakikaantalya.com | Antalya Güvenilir Haber | 07 Haber Antalya Haberleri | Son Dakika Antalya | Antalya Haber | 07haber.com

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.