HUKUKTA ZAMAN BAKIMINDAN UYGULAMA
Zaman bakımından uygulama;
MADDE 7. - (1) İşlendiği zaman yürürlükte bulunan kanuna göre suç sayılmayan bir fiilden dolayı kimseye ceza verilemez ve güvenlik tedbiri uygulanamaz. İşlendikten sonra yürürlüğe giren kanuna göre suç sayılmayan bir fiilden dolayı da kimse cezalandırılamaz ve hakkında güvenlik tedbiri uygulanamaz. Böyle bir ceza veya güvenlik tedbiri hükmolunmuşsa infazı ve kanunî neticeleri kendiliğinden kalkar.
(2) Suçun işlendiği zaman yürürlükte bulunan kanun ile sonradan yürürlüğe giren kanunların hükümleri farklı ise, failin lehine olan kanun uygulanır ve infaz olunur.
(3) Güvenlik tedbirleri hakkında, infaz rejimi yönünden hüküm zamanında yürürlükte bulunan kanun uygulanır.
(4) Geçici veya süreli kanunların, yürürlükte bulundukları süre içinde işlenmiş olan suçlar hakkında uygulanmasına devam edilir. Hukuk Danışmanı Köksal selçuk
Yorumlar 0
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.
GÜNDEM kategorisindeki diğer haberler

Gaziler Günü’nde Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan mesaj

MUSTAFA MELİH TARLACI, ANADOLU BİRLİĞİ PARTİSİ NEVŞEHİR İL BAŞKANI OLDU

Kars’ta şehitler ve gaziler için Mevlid-i Şerif okutuldu

Vali Polat ve Milletvekili Çalkın, şehit aileleri ve gazilerle bir aray…

Kars’ta “Kahramanlarla Kardeşlik Yolunda” yürüyüşü düzenlendi
